OD PIONIRA DO SPLAVOVA: Skandali i tuče koje će zauvek ostati crna mrlja u srpskom sportu (VIDEO)

Autor:

Sport

04.08.2023

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne prođe godina bez velikog incidenta.

OD PIONIRA DO SPLAVOVA: Skandali i tuče koje će zauvek ostati crna mrlja u srpskom sportu (VIDEO)

Foto: Starsport

Tuča Nikole Milutinova i Demarkusa Nelsona

Tuče i nasilje na sportskim događajima nisu retkost i predstavljaju ozbiljan problem u svakom društvu, uključujući i Srbiju. Nasilje može da se pojavi na različitim manifestacijama i među različitim akterima, uključujući igrače, trenere, navijače i ostalo osoblje. Ipak, nekoliko situacija ostaće crnim slovima upisano u istoriji našeg sporta.

Haos u Pioniru

Sukob između Dejana Milojevića i Slavka Stefanovića tokom utakmice između košarkaških timova Partizana i Hemofarma. Ovaj incident se dogodio 2006. godine i privukao je pažnju javnosti zbog ozbiljnosti nasilja među igračima. Naime, pomenuti igrači započeli su tuču koja do tada nije viđena na parketima širom Srbije.

Skandal Nelsona i Milutinova

Sukob između igrača na košarkaškom večitom derbiju između Crvene zvezde Meridianbet i Partizana, koji se odigrao 14. juna 2014. godine, bila je jedan od najozloglašenijih incidenata u srpskom sportu. Incident se dogodio tokom prvog meča finalne serije plej-ofa domaćeg šampionata između ova dva tima, a prednjačili su Demarkus Nelson i Nikola Milutinov. Tuča i opšti neredi na terenu ostavili su dubok utisak na javnost i ukazali na ozbiljan problem nasilja i nepoštovanja sportskog duha u srpskoj košarci.

"Delfini" protiv "barakuda"

Jedan od najpoznatijih incidenata u vaterpolu između Srbije i Hrvatske desio se tokom Svetskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, koje je održano u Kazanju, Rusija. U finalnom meču ovog turnira, Srbija i Hrvatska su se sastali, a meč je obeležila ozbiljna tuča i incidenti u bazenu.

Tokom četvrtog kvartala meča, došlo je do nagomilavanja incidenta između igrača dve ekipe. Tuča i neredi su eskalirali, uključujući potapanje igrača pod vodu, udarce i opšti haos u bazenu. Sudije su bile primorane da intervenišu, a nekoliko igrača je isključeno sa terena.

Ovaj incident je privukao pažnju širom sveta i privremeno je prekinuo igru. Na kraju, Srbija je osvojila zlatnu medalju, dok je Hrvatska zauzela drugo mesto.

Nekadašnji reprezentativci u obračunu

Napadač Aleksandar Prijović i sadašnji fudbalski menadžer Duško Tošić, potukli su se na jednom splavu u Beogradu 2022. godine. Veliki incident se dogodio u noći između petka i subote, oko 1 sat posle ponoći na poznatom novobeogradskom splavu pred više od sto svedoka.

Republika

Foto: Starsport/Ilustracija

Aleksandar Prijović i Duško Tošić

Prijović je u društvu tri devojke stigao na poznati beogradski splav. Za drugim separeom sedeo je Duško Tošić sa svojim društvom. Čim ga je ugledao Prijović je skočio i krenuo ka njemu. Tošić je ustao i na očigled svih gostiju krenule su žestoke psovke.

Ubrzo je sve preraslo u fizički obračun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading