NE POSTOJI PRAVO NA LEČENJE NI NA ŽIVOT! Kurti želi novu "Oluju" i ne bira sredstva - Srbima ukinuo lekove i hranu

Autor:

Vesti

04.08.2023

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon serije hapšenja, ranjavanja i premlaćivanja Srba, ove, nesumnjivo fašističke Kurtijeve akcije imaju samo jedan cilj – etničko čišćenje Kosmeta od srpskog življa

NE POSTOJI PRAVO NA LEČENJE NI NA ŽIVOT! Kurti želi novu "Oluju" i ne bira sredstva - Srbima ukinuo lekove i hranu

Foto: Tanjug/VLADIMIR DIMITRIJEVIC, AP, Profimedia

Severu Kosova i Metohije preti prava humanitarna katastrofa! Premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti pre mesec i po dana zabranio je transport lekova, medicinskog materijala, ali i sve strateški važne robe iz centralne Srbije. Zalihe neophodnih medikamenata i medicinske opreme u KBC Kosovska Mitrovica su na izmaku, a u prodavnicama i marketima gotovo i da nema najvažnijih životnih namirnica.

Nakon serije hapšenja, ranjavanja i premlaćivanja Srba, ove, nesumnjivo fašističke Kurtijeve akcije imaju samo jedan cilj – etničko čišćenje Kosmeta od srpskog življa!

Zalihe lekova u Centralnoj apoteci u Kosovskoj Mitrovici su pri kraju i preti nam humanitarna katastrofa – upozorio je direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek.

On je, takođe, istakao da nema pomaka u stavu Prištine da se dozvoli dopremanje lekova.

Imaju jedan cilj

Bivši šef Izvršnog veća KiM Zoran Anđelković, govoreći o ovom zulumu lažnog premijera u Prištini, kaže da je cilj novi pogrom.

Celokupna aktivnost Aljbina Kurtija koja ima krajnji cilj proterivanje Srba sa „Kosova“ jeste iscrpljivanje srpskog naroda i da jedan broj ljudi, ako je moguće, ode sa Kosova i Metohije, da ih otera, a ostali moraju da prihvate i da se ponašaju po njegovom diktatorskom sistemu – napominje Anđelković.

Ministar odbrane Miloš Vučević je napomenuo da postoje nove pretnje koje stižu iz južne pokrajine i da Kurti nastavlja da sprovodi svoju volju – Kosmet u kome nema Srba.

Ovo nas podseća na događaje iz Banja Luke 1992. godine, kada je bio ugrožen život beba, kada nije mogla da se izvrši dostava lekova. Posle 31 godine vi imate situaciju da neko ne dozvoljava lekove za građane. Evo pitanje za naše nevladine organizacije, koji više plaču za drvećem: Je l’ imate nešto da kažete na to što Srbi na KiM nemaju lekove ili ćete opet reći da je to neka ujdurma ili da to radi Vučić? Kada izađu sa severa Kosova, ne mogu posle da se vrate, maltretiraju ljude, prave pritisak – ističe Vučević i dodaje:

Čak ni bombardovanje nije dovoljno. To je bila i kopnena agresija i ofanziva, zato smo mogli da čujemo svedočenja o Košarama i Paštriku. Samo da se iz Brisela suzdrže od tvitovanja da se pozivaju obe strane na uzdržanost. Kada su upucana dva dečaka na KiM, onda je portparol EU osudio pucanje na KiM, a pohvaljuje rad tzv. kosovske policije. Ne kaže da se pucalo na dečake na Badnji dan, zato što su Srbi.

Kada se nekom onemogući da normalno živi, onda se razmišlja o menjanju sredine, i upravo taj strah jeste najvažniji mehanizam za dovršavanje etničkog čišćenja, kaže predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša, navodeći da je Kurti zadojen mržnjom, i upozorava je da lažni premijer želi novu „Oluju“.

Ne upotrebljava se direktno oružje, ali Aljbin Kurti pokušava da sve institucije stavi pod svoju kontrolu. KBC je jedina institucija koja radi u punom kapacitetu i koja pruža usluge svim Srbima. Tu se leče i drugi građani. Aljbin Kurti ne bira više sredstva, bitno mu je da svoj mandat koji je započeo na mržnji prema srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću dovede do kraja, jer je u svom programu jasno rekao šta mu je namera, da se na Kosovu očiste Srbi i da to postane etnički čista teritorija – naglašava je Beriša i dodaje da su Kurtijevi potezi radikalniji nakon boravka ministra pravde Hrvatske u Prištini.

Kurti nema kočnicu

Načelnik odeljenja za plućne bolesti KBC „Kosovska Mitrovića“ dr Milan Ivanović izjavio je da Kurti pretvara KiM u koncentracioni logor za Srbe.

Aljbin Kurti u svojoj strategiji zagorčavanja života Srbima preduzima sve moguće mere, a ovaj put na red je došlo i otežavanje života Srbima – poručio je dr Ivanović i dodao da će to dodatno ugroziti život Srba u socijalnom, ekonomskom i smislu lečenja.

Ne postoji pravo na lečenje, ne postoji pravo na život – zaključuje Ivanović.

Ne biraju sredstva

Posle zabrane uvoza srpske robe na KiM, koja traje već mesec i po dana, privremene prištinske institucije nameravaju da zabrane i rad srpskih preduzeća koja u svojim nazivima sadrže reč Srbija, odnosno Kosovo i Metohija.

Takozvana ministarka preduzetništva, trgovine i industrije lažne države Kosovo Rozeta Hajdari u izjavi za medije na albanskom jeziku poručila je da je tokom „inspekcije“ utvrđeno da u 48 dosijea preduzeća registrovanih u Agenciji za registracije ima „spornih odrednica“ i dodala da će njihove dozvole za rad biti suspendovane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading