KAMEN BI ZAPLAKAO! Čista EMOCIJA "orlića": Sa postolja je GRMELA himna, LEGENDA čestitala na tituli - Srbija može da bude PONOSNA! (VIDEO)

Autor:

Sport

31.07.2023

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ogroman uspeh čete Nenada Stefanovića.

KAMEN BI ZAPLAKAO! Čista EMOCIJA "orlića": Sa postolja je GRMELA himna, LEGENDA čestitala na tituli - Srbija može da bude PONOSNA! (VIDEO)

Foto: FIBA

U18 košarkaška reprezentacija Srbije

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Nišu pobedom na vršnjacima iz Španije rezultatom 81:71.

Ovom pobedom Srbija je prekinula dominaciju Španaca koji su tri puta u nizu osvajali takmičenje u ovom uzrastu.

Budućnost košarke u Srbiji je svetla, što su dokazali ovi momci osvojivši turnir bez poraza. Padali su redom Češka, Finska, Slovenija, Danska, Izrael, Nemačka i na kraju Španija.

Nikola Topić bio je najbolji pojedinac meča i postigao je 24 poena, Bošnjaković je dodao 21. Kod poražene ekipe istakao se Mario Fernandez sa 17.

Po završetku meča usledilo je veliko slavlje, a posebno emotivno bilo je intoniranje himne.

 

 

 

 

Svi "orlići" zapevali su složno kao jedan, te su pokazali da Srbija ne mora da brine za budućnost jer svoju zemlju stavljaju ispred svega.

Na tituli im je čestitao i legendarni Aleksandar Đorđević, sada selektor košarkaške reprezentacije Kine koja će se na predstojećem Mundobasketu naći u grupi sa Srbijom, Portorikom i Južnim Sudanom.

 

 

Za U18 košarkašku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu su nastupali:

Nikola Topić (kapiten), Andrej Mušicki, Bogoljub Marković, Filip Jović, Đorđe Ćurčić, Matija Milošević, Pavle Nikolić, Aleksa Ristić, Ognjen Romić, Andrej Kostić, Pavle Mišić i Mitar Bošnjaković.

Selektor je bio Nenad Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading