SRBIJO, BUDI PONOSNA! Juniori ISPRAŠILI Španiju u Nišu i okitili se ZLATOM!

Autor:

Sport

30.07.2023

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bravo šampioni!

SRBIJO, BUDI PONOSNA! Juniori ISPRAŠILI Španiju u Nišu i okitili se ZLATOM!

Foto: FIBA

"Orlići" na krovu Evrope

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Nišu pobedom na vršnjacima iz Španije rezultatom 81:71.

Ovom pobedom Srbija je prekinula dominaciju Španaca koji su tri puta u nizu osvajali takmičenje u ovom uzrastu.

Budućnost košarke u Srbiji je svetla, što su dokazali ovi momci osvojivši turnir bez poraza. Padali su redom Češka, Finska, Slovenija, Danska, Izrael, Nemačka i na kraju Španija.

Utakmica je počela nešto boljom igrom Španije, međutim konsolidovali su se naši momci te je prvi kvartal završen u potpunom egalu 24:24.

U drugoj četvrtini slična priča. Nervoza na obe strane, čudne sudijske odluke, i tehnička greška Nenadu Stefanoviću, čini se potpuno bespotrebno. Velika borba je viđena u Čairu, a na poluvreme Srbija odlazi sa poenom prednosti 41:40.

Najbolji pojedinac bio je Nikola Topić sa 15 postignutih poena u ovom delu igre, a imao je i par atraktivnih poteza.

 

 

Treća četvrtina donela je veliku borbu i odličnu košarku. Srbija je u više navrata odlazila na + 6, ali su španski košarkaši iznova nalazili načine da se vrate u meč. Ipak ova deonica završava rezultatom 56:51 u korist Srbije.

Poslednja deonica protiče u dominaciji "orlića". Nadigrani su Španci u svakom segmentu, a nakon trojke Nikolića Srbija odlazi na maksimalnih +13 69:56.

Rutinska završnica i pobeda vredna ZLATA!

Nikola Topić je postigao 24 poena, Bošnjaković je dodao 21.

Kod poražene ekipe istakao se Mario Fernandez sa 17.

ZLATNI "ORLIĆI:Nikola Topić (kapiten), Andrej Mušicki, Bogoljub Marković, Filip Jović, Đorđe Ćurčić, Matija Milošević, Pavle Nikolić, Aleksa Ristić, Ognjen Romić, Andrej Kostić, Pavle Mišić i Mitar Bošnjaković. SELEKTOR: Nenad Stefanović

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading