SRPSKA KOŠARKA NE MORA DA BRINE ZA BUDUĆNOST! Pešićeve SLATKE muke!

Autor:

Sport

31.07.2023

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juniori Srbije rezultatima na Evropskom prvenstvu pokazali da već sada kucaju na vrata A tima.

SRPSKA KOŠARKA NE MORA DA BRINE ZA BUDUĆNOST! Pešićeve SLATKE muke!

Foto: Tanjug/AP

Svetislav Pešić

Srpska košarka pretrpela je prethodnih dana teške udarce, budući da je selektor "orlova" Svetislav Pešić po objavljivanju spiska, a i posle toga, ostao bez velikog broja udarnih snaga.

SRBIJO, BUDI PONOSNA! Juniori ISPRAŠILI Španiju u Nišu i okitili se ZLATOM!

Najveći gubitak svakako predstavlja izostanak najboljeg igrača sveta Nikole Jokića. Centar Denvera je nakon osvajanja šampionske titule sa Denverom, odlučio da napravi pauzu i, iako je potencirao na tome da mu predstavlja čast da nastupa za Srbiju, ponovo otkazao "poslušnost", kao što je bio slučaj u potonjim velikim takmičenjima.

Tako je "Džoker" do svoje 28. godine samo tri puta nastupio u dresu "orlova", a kada se tome doda da će Srbija biti lišena pomoći Vasilija Micića, Nikole Kalinića i Alekseja Pokuševskog, svako će videti koliko je naša reprezentacija poljuljana pred Mundobasket, koji od 25. avgusta zajednički organizuju Japan, Indonezija i Filipini.

Republika

Foto: fiba.basketball

Mladi košarkaši Srbije

Ipak, nije sve tako crno u "magičnoj igri pod obručima" na ovdašnjim prostorima, što svedoče i rezultati juniorske selekcije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nišu.

Izabranici Nenada Stefanovića postigli su ogroman uspeh na Šampionatu Starog kontinenta, u veoma žestokoj konkurenciji.

Već od prvog meča u kome su deklasirali Češku sa 57 razlike, počele su priče "prvi se mačići u vodu bacaju", kao i da "knedličke" nisu merilo kvaliteta.

Međutim, kako je turnir tekao, Nikola Topić, Bogoljub Marković, Filip Jović i ostali naši mladi asovi igrali su još bolje i efikasnije, što su na svojoj koži osetili Finska (96:72), Slovenija (75:64), a kasnije u eliminacionim borbama i Danska (107:62), Izrael (83:65) i na kraju Nemačka (65:54).

Foto: Kss.rs

Bogoljub Marković

Kao što je evidentno, nijedan od tih mečeva, Stefanovićev tim nije dobio ispod dvocifrene razlike, što samo govori da se i u ovoj generaciji rađa "neki novi Jokić", koji će imati volje i želje da nastavi put iz mlađih kategorija i rado se odazove pozivu selektora Pešića.

Nema sumnje da će Kari, koji je uvek bio za to da srpski igrači brane boje nacionalnog tima, sa osmehom na licu uvrstiti bar jednog od ovih momaka na spisak, u budućim akcijama koje čekaju "orlove" posle Svetskog prvenstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading