"ORLIĆI" GAZE KA ZLATU: Srbija SRUŠILA Izrael - sa Nemačkom za finale Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

27.07.2023

22:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavili su naši igrači sa sjajnim partijama.

"ORLIĆI" GAZE KA ZLATU: Srbija SRUŠILA Izrael - sa Nemačkom za finale Evropskog prvenstva!

Foto: FIBA

Mladi košarkaši Srbije

Košarkaši Srbije, starosti do 18 godina, plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva u Nišu, pošto su savladali selekciju Izraela sa 83:65 (20:15, 23:14, 15:19, 25:17).

Našu reprezentaciju je do pobede predvodio Bogoljub Marković, koji je upisao dabl-dabl, pošto je imao 18 poena i 11 skokova. Pavle Mišić je dodao 14, dok je Nikola Topić ubacio 13 poena, a uz to je imao i po pet skokova i asistencija. Dobru partiju je pružio i Andrej Mušicki, koji je imao osam poena, četiri skoka i tri asistencije.

Sa druge strane, bolji od ostalih je bio Šahar Doron sa 20 poena, dok su Alon Mihaeli i Omri Majer postigli po deset.

Naš tim je bolje krenuo četvrtfinalni meč, pa je već u prvoj deonici imao dvocifreno vođstvo - 20:10. Ipak, Izraelci su u finišu prvog kvartala uspeli da prepolove tu razliku, ali samo na kratko.

Foto: FIBA

Mladi košarkaši Srbije na korak do medalje

Naš juniorski tim je odigrao sjajnu drugu deonicu, Andrej Mušicki je dirigovao napadom, izabranici Nenada Stefanovića su postepeno podizali prednost, a ona je na poluvremenu glasila 43:29.

Pretili su Izraelci u finišu treće deonice, smanjili su na samo -7, ali dalje od toga nisu mogli. Nova serija Srbije, odbijen je nalet protivničke ekipe, pa su "orlići" bez problema priveli meč kraju u niškoj dvorani Čair.

Za mesto u velikom finalu Srbija će igrati protiv Nemačke, koja je ranije tokom dana pobedila Grčku (78:70). Taj duel je na programu u subotu, od 20:30. U drugom polufinalu snage će odmeriti selekcije Franucske i Španije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading