KATASTROFA ZA PANCERE! NBA zvezda zbog SVAĐE sa saigračem OTKAZALA učešće na Mundobasketu!

Autor:

Sport

18.07.2023

22:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan košarkaš odlučio da preskoči Svetsko prvenstvo u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

KATASTROFA ZA PANCERE! NBA zvezda zbog SVAĐE sa saigračem OTKAZALA učešće na Mundobasketu!

Foto: Ap photo

Veliki broj košarkaških asova propustiće najveće košarkaško takmičenje ovog leta, a na tom spisku se našao i Maksi Kleber!

As NBA franšize Dalas Maveriksa iznenada je odlučio da ne bude akter Mundobasketa i to zbog pošalica Denisa Šredera, koje je igrač Toronto Reptorsa izneno na njegov račun.

Nedavno je, podsetimo, Šreder uputio kritike na Kleberovu adresu, jer je rešio da preskoči i prošlogodišnje Evropsko prvenstvo. Time je Denis doveo u pitanje Maksijevu želju da igra za nacionalni tim, odnosno, da s namerom izbegava najveća košarkaška takmičenja koja mu nisu zanimljiva, pa je usledilo povlačenje, koje je šokiralo sve u nacionalnom timu "pancera".

Kleber i njegov agent izdali su saopštenje u kojem navode su Šrederove reči direktan uzrok konačne odluke. Istina, nisu ga doslovno naveli, ali evidentno da je Denis glavni uzrok iznenadnog povlačenja.

Republika

Foto: Ap photo

Maksi Kleber i Tilman u duelu

- Moji ciljevi su uvek bili da reprezentujem Nemačku kada sam 100 odsto spreman i da pomognem saigračima. Prošle godine sam bio primoran da donesem jako tešku odluku zbog povrede sa kojom sam igrao u sezoni 2021/22. Trebalo mi je vreme da se oporavim. Da sam bio zdrav, igrao bih na Evrobasketu. Komunikacija sa svim relevantnim ljudima bila je u maniru punom poštovanja i razumevanja. Uživao sam da gledam saigrače kako osvajaju medalju i bio ponosan na njihov uspeh - stoji u saopštenju, gde se još dodaje:

- Ovog leta sam počeo sam pripremama, želeći da zaigra za nacionalni tim na Mundobasketu. Međutim, poslednji događaji i neprikladni komentari na moj račun pokazali su mi da nisam poželjan u timu. Nije mi cilj da uništim dobru hemiju koja postoji od prošlog leta. Niti želim da bilo kome budem distrakcija. Zbog toga sam odlučio da ne igram. Umesto toga, navijaću za momke i podržaću ih na svakom koraku. Više se neću oglašavati povodom ovog slučaja.

Inače, Maksi Kleber nije deo selekcije Nemačke prošlog leta na Olimpijskim igrama u Tokiju, a već sedam godina je član Maveriksa.

Podsetimo, "panceri" su na Mundobasketa smešteni u grupu u Okinavi, zajedno sa reprezentacijama Finske, Australije i jednog od domaćina Šampionata sveta - Japana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading