GRCI U NEVIĐENOM PROBLEMU! Itudis ostao bez POLA TIMA pred Mundobasket!

Autor:

Sport

16.07.2023

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ređaju se otkazi, još je neizvesno ko će igrati na Svetskom prvenstvu.

GRCI U NEVIĐENOM PROBLEMU! Itudis ostao bez POLA TIMA pred Mundobasket!

Foto: Starsport

Dimitris Itudis

Imala je Grčka moćan tim na prethodnom Evropskom prvenstvu, koji je predvodio najbolji igrač zemlje Helena Janis Adetokumbo.

Ovog leta na Mundobasketu nastup prve zvezde NBA franšize Milvokija je pod ogromnim znakom pitanja, jer je "grčka Zver" operisala koleno i predstoji mu period rehabilitacije, dok Šampionat sveta kreće 25. avgusta.

Ekipa selektora Dimitrisa Itudisa je svrstana u grupu C, zajedno sa SAD-om, Jordanom i Novim Zelandom, a problem predstavlja i drugi Adetokumbo, Kostas, pošto je i mlađi Janisov brat povređen i sve je izvesnije da neće igrati.

Foto: Starsport

Kostas Slukas je među poslednjima otkazao nastup na SP

Ipak, tu nije kraj Itudisovim problemima, pošto je spisak otkaza nastavljen. Prema informacijama Live Sporta, Kostas Slukas namerava da pauzira ovog leta, posle teške sezone u Olimpijakosu i senzacionalnog prelaska u omraženi Panatinaikos.

Zato se predviđaju značajne promene u sastavu, pa bi poziv Tomasa Vokapa iz Olija bio važniji od Tajlera Dorsija. Očekuje se da Volkap preuzme ulogu organizatora, pošto i iskusni Nik Kalates želi da odmara ovog leta.

Isti mediji tvrdi da je i učešće Joanisa Papapetrua pod znakom pitanja. Bivši igrač Partizana je povredio rame, što ga je koštalo neigranja u poslednja dva meča finalne serije AdmiralBet ABA lige protiv Crvene zvezde Meridianbet, koju su izabranici Željka Obradovića dobili ukupnim rezultatom 3:2.

Narednih dana biće jasnija slika oko rostera Grčke na Mundobasketu, ali nema sumnje da će njihova ekipa biti daleko slabija od prethodnog učešća na Evropskom prvenstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading