IMA LI RAZLOGA ZA BRIGU? Izašao novi SPISAK za Mundobasket, Pešićevi "orlovi" dobili STRAŠNOG rivala za medalju!

Autor:

Sport

14.07.2023

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovu reprezentaciju su svi otpisali, ali oni imaju veoma kvalitetan tim.

IMA LI RAZLOGA ZA BRIGU? Izašao novi SPISAK za Mundobasket, Pešićevi "orlovi" dobili STRAŠNOG rivala za medalju!

Foto: Starsport

Selektor Srbije Svetislav Pešić

Još malo je ostalo do početka Mundobasketa koji će se od 25. avgusta do 10. septembra održati u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Dok svi sa nestrpljenjem očekuju spisak Svetislava Pešića, pojedine reprezentacije već su objavile na koga računaju za Svetsko prvenstvo. Poslednji u nizu spiskova mogao bi da zabrine Pešića jer su "orlovi", bar na prvi pogled, dobili strašnog rivala za medalju i to u vidu selekcije na koju niko nije ozbiljno računao za veliki rezultat.

Selektor košarkaške reprezentacije Kanade, Đordi Fernandez, saopštio je širi spisak igrača na koje računa za trening kamp, a kada se pogledaju imena čak je i slabijim poznavaocima igre pod obručima jasno da je u pitanju strašan tim.

Prva zvezda tima je svakako Džamal Marej, saigrač Nikole Jokića i član šampionskog tima Denvera, ali je tu i supertalentovani Šaj Gildžs-Aleksnader iz Oklahome. Uz njih, od NBA igrača treba izdvojiti Dilona Bruksa (prešao u Hjuston), Er Džeja Bereta (Niksi), Lua Dorta (Oklahoma), Korija Džozefa (Golden Stejt), Dvajta Pauela (Dalas), Kelija Olinika (Juta)...

 

 

Takođe, tu su i Kevin Pengos, Melvin Edžam i Trej Bel-Hajns koji igraju fenomenalno u Evropi, pa nema dileme da Kanađani definitivno mogu daleko.

Ova reprezentacija se nalazi u grupi sa Letonijom, Libanom i Francuskom i videćemo da li će, i sa koje pozicije, da nastavi put ka završnici Mundobasketa. Ako pogledamo imena, definitivno niko neće imati lak zadatak protiv njih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading