SRBIJA ČEKA SA NESTRPLJENJEM: Kada će selektor Pešić objaviti SPISAK za Mundobasket?

Autor:

Sport

18.07.2023

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj reprezentacija je već saopštilo konačne putnike za prvenstvo sveta.

SRBIJA ČEKA SA NESTRPLJENJEM: Kada će selektor Pešić objaviti SPISAK za Mundobasket?

Foto: Starsport

Nikola Jokić i Svetislav Pešić

Svetsko prvenstvo u košarci je na programu ove godine, a najveća smotra će biti organizovana u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, od 25. avgusta do 10. septembra.

Na prvenstvu će učestvovati 32 zemlje, a poslednje mesto na Mundobasketu je obezbedila i Srbija, koja će na Filipinima igrati u grupi B, protiv Kine, Portorika i Južnog Sudana.

Od 32 zemlje učesnice, čak njih 19 je do sada objavilo spiskove igrača, ali među njima nema Srbije. Čitava nacija sa nestrpljenjem čeka odluku selektora Svetislava Pešića kojih 12 igrača će se naći u avionu za Aziju, kao i da li će među njima biti Nikola Jokić, najbolji košarkaš sveta.

Foto: Starsport

Svetislav Pešić, selektor Srbije

Osim naše selekcije, spisak nije predala ni Grčka, pošto Dimitris Itudis očigledno do poslednjeg trenutka čeka da li će Janis Adetokumbo, prva zvezda tima, moći da pomogne svojoj reprezentaciji. Od ostalih učesnika iz Evrope, čekaju se i odluke Đanmarka Poceka, selektora Italije, odnosno Lasija Tuovija, koji predvodi Finsku.

Angola, Zelenortska ostrva, Dominkanska Republika, Egipat, Jordan, Liban, Portoriko, Južni Sudan i Venecula su takođe reprezentacije čije putnike na Mundobasket i dalje ne znamo.

Prvenstvo se bliži, do početka je ostalo manje od 40 dana, pa je jasno da će Pešić, ali i svi ostali selektori, u narednih nekoliko dana morati da preseku i da odluče ko će predstavljati nacionalni grb u Aziji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading