SRPSKE REPREZENTATIVKE JEDNOGLASNE! Bitno da se završilo pobedom!

Autor:

Sport

25.06.2023

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska košarkaška selekcija Srbije zauzela je peto mesto na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

SRPSKE REPREZENTATIVKE JEDNOGLASNE! Bitno da se završilo pobedom!

Foto: Starsport

Srpkinje su u meču za petu poziciju na Evrobasketu savladale Nemačku rezultatom 78:62

Reprezentativka Kristina Topuzović kaže da je bitno da je njen tim pobedom završio takmičenje na Evropskom prvenstvu u Ljubljani.

- Jako je bitno da smo završili takmičenje pobedom, izborili smo kvalifikacije za Olimpijske igre, što je bio cilj. Bilo je bitno da odigramo fokusirano, ispoštujemo dogovor i da ovu utakmicu iskoristimo da nam posluži za novembar. Teško je bilo oporaviti se od poraza protiv Belgije. Nije lako odigrati na taj način četvrtfinale. Mogle smo mnogo bolje da odigramo, da uđemo fokusirano, ali desilo se to što se desilo… - rekla je Topuzovićeva za zvanični sajt KSS i nastavila:

- Važno je bilo da izvučemo pouke iz te utakmice, da u svaki meč mora da se uđe sto odsto bez obzira na ime protivnika, ipak su ovo najbolje evropske košarkašice… Uspeli smo da odigramo kako treba protiv Crne Gore i pobedimo. Sada smo na najlepši mogući način završili Evropsko prvenstvo.

Republika

Foto: KSS

 

Mina Đorđević je zadovoljna pobedom protiv Nemačke.

- Drago mi je što smo ostvarili cilj i plasirali se u kvalifikacije za Olimpijske igre. Drago mi je i što smo završili ovo prvenstvo pobedom, ovako je trebalo da igramo celo prvenstvo, ali takve su bile okolnosti. Ispoštovale smo dogovor i mlađe igračice su imale ulogu, što je jako bitno za dalji rad - dodala je Đorđevićeva.

Sa druge strane, Maša Janković žali za porazom od Mađarske u grupnoj fazi Šampionata Evrope.

- Bitno je da smo Evropsko prvenstvo završili pobedom. I ovo je priprema za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i OI i odradile smo na ovom meču sve što smo se dogovorile. Ostaje žal za prvim mestom u grupi, ali život ide dalje, bitno je da smo se vratile posle poraza od Belgije i pobedile Crnu Goru, pa smo se plasirale u kvalifikacije za OI - istakla je Jankovićeva.

Za zlatnu medalju u velikom finalu boriće se od 20 časova selekcije Belgije i Španije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading