ĐURĐEV: Srbija u vreme kneza Miloša bila mesto slobode za robove, danas to može biti za progonjene hrišćane!

Autor:

Vesti

25.06.2023

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapadna Evropa je odavno postala posthrišćansko društvo u kome su razorene porodica, tradicija i vera.

ĐURĐEV: Srbija u vreme kneza Miloša bila mesto slobode za robove, danas to može biti za progonjene hrišćane!

Foto: Srpska liga

Aleksandar Đurđev

- Srbija, po uzoru na italijansku premijerku Đorđu Meloni, treba da pozove progonjene hrišćane širom sveta da nađu utočište u našoj zemlji. Srbija je u doba kneza Miloša bila poznata po tome što je svaki rob koji je stao na njeno tlo postajao slobodan čovek. Danas može postati poznata po tome što će svaki progonjeni hrišćanin koji stupi na srpsko tlo prestati da bude progonje - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Opisujući slučaj SAD, koje su nastale kao iseljenička zemlja u kojoj su progonjene verske grupe pronašle utočište, a potom joj uzvratile razvijajući njenu privredu i kulturu, Đurđev smatra da bi dolazak progonjenih hrišćana, posebno onih iz Zapadne civilizacije, mogao da donese novu snagu progresa za našu zemlju.

- Zapadna Evropa je odavno postala posthrišćansko društvo u kome su razorene porodica, tradicija i vera. Život istinskog hrišćana u Zapadnoj Evropi sve više će podsećati na život hrišćana u Rimskom carstvu. Srbija je još uvek zemlja u kojoj je moguće biti hrišćanin i voditi normalan privatni i javni život u skladu sa takvim verskim opredeljenjem - dodao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige je podvukao da i Srbija, baš kao i pomenuta Italija, treba da odbaci globalističku levoliberalnu agendu koja verske slobode želi najpre da obesmisli, a potom i da ukine i zabrani.

- Verske slobode moraju ostati prvorazredno pravo građana Srbije koji su u preko 90% slučajeva vernici. Ne smemo pristati na zamku da su verska prava i slobode odraz nazadnosti društva. Naprotiv, one pokazuju njegov istinski demokratski karakter, one su lakmus papir njegove sveukupne slobode. Zato Srpska liga, imajući u vidu hrišćanski karakter našeg društva i države, nikada neće odstupiti od odbrane prava pravoslavaca, ali i svih drugih verujućih u Srbiji - zaključio je Đurđev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading