CRNO NA BELO: Jokić HLADI ŠAMPANJAC, Majamiju potrebno ČUDO kakvo je samo jednom viđeno za NBA titulu!

Autor: N. K.

Sport

10.06.2023

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Denver ima "nedostižnu" prednost.

CRNO NA BELO: Jokić HLADI ŠAMPANJAC, Majamiju potrebno ČUDO kakvo je samo jednom viđeno za NBA titulu!

Foto: Tanjug/AP

Srpski centar Nikola Jokić

Košarkaši Denvera napravili su drugi "brejk" na Floridi (108:95), pa sada vode sa 3:1 protiv Majamija, a istorija NBA nas uči da su preokreti u tim situacijama jako retki.

Do sada se tek 13 puta dogodilo da neka franšiza nadoknadi 1:3 u plej-ofu i izađe kao pobednik, a kada je reč o velikom finalu - samo jednom.

Radi se o finalnoj seriji odigranoj 2016. godine, kada je Klivlend stigao do prstena savladavši Golden Stejt rezultatom 4:3.

Kavalirse je tada predvodio tandem Lebron Džejms/Kajri Irving, a oni su zabeležili dve pobede u San Francisku, uključujući i trijumf u majstorici (93:89).

Popularni Kralj je bio apsolutni heroj sedme utakmice sa tripl-dabl učinkom od 27 poena uz po 11 skokova i asistencija, čime je "poništio" izvrstan učinak krilnog centra Voriorsa Drejmonda Grina (32 koša, 16 uhvaćenih lopti).

Podsetimo da niko nikada u doigravanju nije uspeo da kompletira preokret od 0:3, iako je upravo ove sezone Boston bio na korak da to učini, upravo protiv Hita u finalu Istoka.

Sve navedeno govori u prilog tvrdnji da titula stiže u Kolorado, Nikola Jokić već "hladi šampanjac", a Nagetsima preostaje samo da po četvrti put potvrde na parketu da su kvalitetniji od tima koji sa klupe predvodi Erik Spolstra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading