SAGADIN ISKREN - VEČITI SU PREJAKI, obesmislili su takmičenje na Jadranu!

Autor:

Sport

25.05.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda Meridianbet i Partizan su toliko bolji od rivala da ni plej-of AdmiralBet ABA lige više nema smisla, ali to nije njihov problem, već ostalih ekipa, kaže Slovenac.

SAGADIN ISKREN - VEČITI SU PREJAKI, obesmislili su takmičenje na Jadranu!

Foto: Starsport

Kampaco protiv Budućnosti

AdmiralBet ABA liga postala je smejurija jer su je Crvena zvezda Meridianbet i Partizan odavno prerasli. O tome i dominaciji "beogradskih blizanaca", kako mnogi zovu večite rivale, najbolje svedoči polufinalna serija, u kojoj su crveno-beli isprašili Budućnost sa 79 poena razlike zbirno u dva meča. Do pre koju sezonu sudar s Podgoričanima je bio derbi na jednu loptu, a sada nisu imali nikakvu šansu da pariraju izabranicima Duška Ivanovića i da probaju da ih spreče da odu u novo finale i jure četvrti pehar u nizu.

Foto: Starsport

IZAŠLI IZ LETARGIJE - Košarkaši Partizana

S druge strane, Partizan je bio dominantan cele sezone, bio je na korak do fajnal-fora Evrolige, a onda je psihološki pao posle ispadanja od Reala i umalo ga Studentski centar nije izbacio u četvrtfinalnoj seriji na Jadranu. Ipak, crno-beli su ubedljivo rešili majstoricu i zakazali duele sa Cedevita Olimpijom. Zmago Sagadin, nekadašnji trener slovenačke ekipe, ali i Zvezde Meridianbet, smatra u razgovoru za Srpski telegraf da će i četa Željka Obradovića bez problema rešiti svoju polufinalnu seriju.

- Zvezda i Partizan su toliko jaki i dominantni da su od Jadranske lige napravili smejuriju. Smešno je, a istovremeno i tužno, gledati nekada velike ekipe kako nemaju nikakve šanse protiv njih. Oni su obesmislili AdmiralBet ABA ligu, ali nisu srpski klubovi krivi što drugi ne mogu da im pariraju. Pa sada ni plej-of nema smisla. Zato svi, a pre svega Budućnost i Cedevita Olimpija, moraju da se zapitaju, nisu im drugi krivi što su bolji od njih. Nek se zapitaju zašto stalno menjaju trenere, dovode trećerazredne strance, u domaće igrače ne ulažu, a onda hoće rezultat. Ne ide to tako. Luka Mitrović, Nemanja Nedović i Filip Petrušev su osvojili Podgoricu. Bolje da ne kukaju, već da sednu i vide šta će. Zvezda i Partizan ne nameravaju da stanu, a i zašto bi - rekao je Sagadin.

Foto: Starsport

VERUJE U SRPSKE EKIPE Zmago Sagadin

Naš sagovornik za drugo polufinale, koje počinje u nedelju, između Partizana i Cedevita Olimpije prognozira da će ga crno-beli rešiti u svoju korist jer smatra da je kriza bila kratkotrajna. Za večiti derbi u finalu nema dilemu za koga će navijati.

- Partizan se skupio u trećem meču protiv Studentskog centra i izašao iz letargije. Ako odigraju kako znaju, rešiće to u dva meča, a čak i da bude tri, mislim da crno-beli prolaze sigurno. A onda veliki finale. Istina, do njega ima mnogo, ali ja ću navijati za moju Zvezdu. Jeste Partizan bio dominantan cele sezone, ali i Ivanovićev tim je pokazao da je u usponu forme i da može mnogo, pa i do nove titule - dodao je Zmago.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading