OVO NIJE USPELO NIJEDNOM IGRAČU PARTIZANA! Košarkaš Zvezde BRUTALNO ponizio Real! Ubacio Madriđanima 39 poena!

Autor:

Sport

18.05.2023

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juniorska ekipa Crvene zvezde MeridianBet načinili su korak unazad ka plasmanu u finale fajnal-fora u ovom uzrastu, pošto je poražena od "kraljevića" posle velike drame rezultatom 81:85.

OVO NIJE USPELO NIJEDNOM IGRAČU PARTIZANA! Košarkaš Zvezde BRUTALNO ponizio Real! Ubacio Madriđanima 39 poena!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

Izgubili su crveno-beli od favorizovanog Reala, ali su dobili sjajnog Nikolu Topića koji je meč završio sa 39 koševa!

Naslednik nekadašnjeg asa Crvene zvezde MeridianBet pružio je partiju karijere u polufinalu Završnog turnira u Kaunasu za juniore, tokom svih 40 minuta držao Beograđane u igri, ali jednostavno nije mogao sam da se izbori sa raspoloženim Madriđanima, koji su pokazali više znanja u triler završnici.

Otkako ga je Zvezda MeridianBet poslala na pozajmicu u OKK Beograd, Topić je "eksplodirao", najpre u KLS Super ligi, a danas i pred evropskim auditorijumom, pokazavši da je spreman da se dokaže i pod palicom Duška Ivanovića.

Foto: Starsport

 

Topićeva magija na fajnal-ejtu Juniorskog turnira Evrolige u Kaunasu je ostavila sve u čudu, pa i košarkaše Real Madrida.

Prema statistici, Nikola je na parketu proveo maltene celu utakmicu, pa je na 39 poena dodao šut iz igre 8/13 i 3/5 za tri poena, dok je promašio samo jedan "penal" 14/15, uz šest skokova, osam asistencija i jednu ukradenu loptu. Stoga mu nije zanemariti sedam izgubljenih lopti, jer je na kraju ostvario fantastičnih indeksnih 48 poena.

Ovaj podatak govori da je Topić ostvario veći indeks od svih ostalih saigrača, budući da je kvartet crveno-belih bio u minusu, dok je jedan košarkaš završio "na nuli".

Zvezda MeridianBet je morala da juri prednost Reala od 20 poena razlike, iako je sjajno ušla u duel i imala dvocifreno vođstvo (33:23), ali je izlazak Nikole Topića iz igre učinio da Madriđani furioznom serijom 18:0 preuzmu vođstvo i igru u svoje ruke.

Do odlaska na poluvreme, "kraljevići" su stigli i do tada najvećih 10 koševa viška (54:44), a u trećoj četvrtini je njihova prednost je otišla na maksimalnih +20. Uprkos svemu tome, Crvena zvezda MeridianBet se vratila u život i napravila rezultatsku neizvesnost, pošto trojkom Topića na 40 sekundi kada je bilo samo dva razlike (78:76).

Crveno-beli su sa slobodnih bacanja pokušali da naprave preokret, ali je Real na kraju slavio. Timu sa Malog Kalemegdana ostaje da veruje kako će Madriđani gubiti mečeve do kraja, ne bi li izborili plasman u finale juniorske Evrolige.

Inače, kada se gleda maratonska serija u kojoj je Partizan nedavno eliminisan od Madriđana u seniorskoj konkurenciji, nijedan igrač crno-belih u pet mečeva nije uspeo da postigne ovoliki broj poena protiv najtrofejnijeg evropskog kluba, kao što je to uradio Nikola Topić u juniorskom uzrastu sa istim protivnikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading