ZVEZDA MERIDIANBET DEKLASIRALA BUDUĆNOST: Crveno-beli PONIZILI rivala i sa +38 poveli u polufinalnoj seriji!

Autor:

Sport

14.05.2023

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvarna partija izabranika Duška Ivanovića.

ZVEZDA MERIDIANBET DEKLASIRALA BUDUĆNOST: Crveno-beli PONIZILI rivala i sa +38 poveli u polufinalnoj seriji!

Foto: Starsport

Ben Bentil i Luka Vildoza

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet došli su do prednosti u polufinalu AdmiralBet ABA lige, pošto su na svom parketu demolirali ekipu Budućnosti, rezultatom 93:55 (30:16, 21:17, 22:10, 20:12) .

Domaća ekipa je od samog starta dominirala terenom, na krilima Fakua Kampaca, koji je razigravao svoje saigrače, a već sredinom prve deonice je prednost bila dvocifrena. Na kraju iste je na semaforu stajalo 30:16.

U istom ritmu je ekipa Duška Ivanovića nastavila i u drugoj deonici, kada su zaređali tri trojke i otišli na nestvarnih +21 (41:20). Do kraja ovog dela igre videli smo „ples“ Kampaca, koji je pogađao, razigravao i bacao se na parket, čime je atmosferu u Pioniru doveo do ivice usijanja. Na poulvremenu 51:33 za Crvenu zvezdu Merdianbet.

U nastavku se igrali u istom ritmu, gosti nisu uspevali da priprete domaćoj ekipi, koja je igrala kao u transu, pa je stigla u jednom trenutku i na +40. Ipak, košem Kabe u poslednjoj sekundi postavljen je konačan rezultat - 93:55.

Domaće je do pobede predvodio Filip Petrušev sa 17 poena, Ben Bentil je dodao 13, a Faku Kampaco (šest asistencija) i Luka Mitrović (deset skokova) po 11. Na drugoj strani je Grin sa 13 bio jedini dvocifren.

Naredni meč je na programu 23. maja, u Morači, a u slučaju pobede, Crvena zvezda Meridianbet će obezbediti plasman u veliko finale.

LIVE BLOG

KK Crvena zvezda Meridianbet - KK Budućnost

93:55 (30:16, 21:17, 22:10, 20:12)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić"

Sudije: Sašo Pukl, Saša Petek, Damir Javor

Gledalaca: 7879

Tok meča:

Tok četvrte četvrtine:

8. minut - Razigrao se Erik Grin u finišu, sa druge strane Nikola Ivanović vezuje pet poena.

6. minut - Budućnost je i dalje na svega dva poena u ovoj deonici. Na drugoj strani kucanje Dobrića, domaćin ima gotovo 40 razlike.

4. minut - Nova trojka za Fakua Kampaca, a na drugoj strani novi tajm-aut za Petra Mijovića. Domaćin vodi sa 79:45.

2. minut - Beogradski klub rutinski privodi meč kraju. Trojku pogađa i Vildoza, ponovo je preko 30 razllike u prestonici Srbije, čeka se samo konačan rezultat.

Tok treće četvrtine:

Kraj treće deonice, domaćin ima +30 (73:43). Fantastična utakmica košarkaša Duška Ivanovića.

8. minut - Polako opada tempo utakmice, gosti su se predali. Crvena zvezda Meridianbet totalno dominira, nema pomoći gostima iz Crne Gore.

6. minut - Novi tajm za Petra Mijovića, domaćin je na neverovatnih +31. Potop za Podgoričane u Beogradu.

4. minut - Nestvarna prednost domaće ekipe. Četiri vezana poena Luke Mitrovića, +25 za ekipu Duška Ivanovića.

2. minut - Ispresecan početak treće deonice, opao je ritam utakmice. Nestvarna trojka Nedovića sa jedne noge, domaćin je na +21.

Tok druge četvrtine:

Kraj prvog poluvremena, Crvena zvezda Meridianbet vodi sa 51:33! Petrušev ima deset poena, Kampaco osam, uz četiri asistencije, Vildoza je na sedam. Na drugoj strani, Atić ima devet poena.

8. minut - Kakva dominacija Kampaca. Nova trojka, nestvarne asistencije i bacanje na parket, Pionir je na ivici da eksplodira.

6. minut - Ne uspevaju gosti nikako da smanje prednost, nova trojka za domaće, pogodio ju je Kampaco. Upisao se i Martin, 11 igrača crveno-belih je već postizalo poene.

4. minut - Dobar izlaz Budućnosti iz tajma, vezali su četiri poena. Ipak, maestralna asistencija Vildoze za Nedovića, ponovo su domaći na +19.

2. minut - Nastavila je ekipa Duška Ivanovića gde je stala u prvoj deonici. Trojka Bentila, zatim Markovića i za kraj Vildoze, crveno-beli terorišu Budućnost. Takođe, videli smo i monstruozno kucanje Luke Mitrovića. Tajm-aut Mijović.

Tok prve četvrtine:

 

 

Kraj prve četvrtine, Crvena zvezda Meridianbet vodi sa 30:16! Vrhunska prva deonica domaće ekipe zaokružena je trojkom Bena Bentila. Najefikasniji je Petrušev sa deset poena, na drugoj strani je Atić na devet.

10. minut - Odlična energija Luke Vildoza, koji je već na četiri poena. Sa druge strane, Atić je sa devet poena jedini raspoložen. Muči se Budućnost, vrhunska odbrana domaće ekipe.

8. minut - Nastavlja se sjajna igra domaće ekipe, na krilima Kampaca i Petruševa. Vezao je srpski krilni centar pet poena, prvi trenerski minut odmora traži Petar Mijović

6. minut - Kampaco diktira tempo igre u Beogradu. Dve vezane asistencije, jedna za Petruševa, a druga za Branka Lazića, pa Crvena zvezda Meridianbet ima +4 (15:11) na prvom TV tajm-autu. 

4. minut - Igra se vrlo brzo u Pioniru. Upisao se i Faku Kampaco, a za njim i Ognjen Dobrić, dok su na drugoj strani gosti stigli do poena preko Erika Grina.

2. minut - Meč je poenima otvorio Filip Petrušev, a dvojku za njim postiže i Ognjen Kuzmić. Sa druge strane, Kaba pogađa jedno slobodno bacanje, a prvi koš iz igre je delo O'Brajena.

Počeo je susret u Beogradu!

 

UVOD

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet dočekuju večeras, od 19 časova i 30 minuta, ekipu Budućnosti, u prvoj utakmici polufinalne serije AdmiralBet ABA lige.

Crveno-beli su do okršaja sa ljutim rivalom došli posle pobede od 2:0 protiv Zadra, a istim rezultatom je i ekipa iz Crne Gore rešila u svoju korist četvrtfinalnu seriju protiv Mege.

Ova dva tima su se dva puta sastala tokom godine, a u oba duela je pobedu odnela ekipa Crvene zvezde Meridianbet. Prvo su u oktobru savladali Budućnost sa 69:65, a još ubedljiviji su bili u januaru, kada su u Morači porazili svog večerašnjeg protivnika sa 76:56.

Ipak, plej-of je nešto sasvim drugo, a nema sumnje da prvi meč može biti od presudnog značaja, jer poražena ekipa više nema pravo na kiks.

Podsetimo, u drugom polufinalu je za sada poznato ime jednog učesnika, a to je Cedevita Olimpija, koja je sa 2:1 izbacila FMP. Slovenačka ekipa će u nastavku igrati protiv Partizana ili Studentskog centra, čija serija i dalje nije počela, zbog obaveza crno-belih u Evroligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading