IMATE LI OBRAZA? Španci dižu u NEBESA provokatora Geršona! Jabusele je za njih MITSKA ličnost!

Autor:

Sport

11.05.2023

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centar Reala suspendovan je posle drugog meča finalne serije, kada je sramno nasrnuo na Dantea Egzuma.

IMATE LI OBRAZA? Španci dižu u NEBESA provokatora Geršona! Jabusele je za njih MITSKA ličnost!

Foto: Starsport

Tom prilikom Jabusele je udario Australijanca i zaradio pet utakmica suspenzije, zbog čega je propustio celu preostalu četvrtfinalnu seriju između Partizana i Reala.

Najtiražniji španski medij "Marka" lansirala je tekst sa naslovom - "Jabusele, od kontroverze do ekstaze u preokretu - Ovo je Madrid".

Novinar Eugenije Munjoz u pomenutom tekstu napominje da je Geršon Jabusele jedan od najbitnijih protagonista duela, uprkos činjenici da nije baš bio sasvim sportski...

- Geršon Jabusele je jedan od najbitnijih protagonista četvrtfinalne serije Evrolige između Real Madrida i Partizana. Njegovo ime će biti povezano, mada možda ne na najlepši način, sa sudarom koji se završio najneverovatnijim preokretom "belih". Možda ne sasvim sportski, ali on je bio zapažena figura na poslednjem meču serije posle koga se Real kvalifikovao za fajnal-for u Kaunasu - piše se u tekstu.

Ni posle pete utakmice, Jabusele nije izbegao incident, pošto je kao gledalac bio prilično aktivan i glasno bodrio saigrače. Po završetku meča je uleteo na parket i slavio sa saigračima, uz povike "Ovo je Madrid".

Foto: Starsport

Geršon Jabusele

Kako autor dalje navodi, Jabusele je prošao put od "raja do pakla", a tuča je "promenila njegov imidž", umesto da mu potamni karijeru, učinila mu je još svetlijom.

- Jabusele je za tri nedelje prošao put od raja do pakla. Bio je i više nego učesnik tuče koja se desila na drugom meču, kada se desio ružan napad na Dantea Egzuma. Kažnjen je sa pet utakmica, nije putovao u Beograd, a njegova slika se promenila! Dobijao je aplauze kada god je igrao u ligi i dvorana je njega uvek najviše pozdravljala. Kada je Eksum u petom meču grubo faulirao Rudija Fernandeza navijači nisu oklevali da mu uzviknu ime - navodi Munjoz.

Francuz neće igrati ni u Kaunasu, ali prema rečima novinara, bez njegovog čina Real ne bi video Završni turnir!

- Neće igrati na fajnal-foru je rmora da ispoštuje sankcije, ali u Vizinku je bio deo još jednog uspeha koji je doveo do Kaunasa. Na kraju, videlo se koliko su svi zadovoljni, a Jabusele je bio učesnik u susretu za pamćenje - konstatuje novinar Eugenio Munjoz u svom tekstu.

 BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading