ŠAMPION USTAO IZ MRTVIH! Lejkersi propustili da NOKAUTIRAJU Ratnike! Niksi PREŽIVELI! (VIDEO)

Autor:

Sport

11.05.2023

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Golden Stejta pobedili su Los Anđeles Lejkerse sa 126:101 i smanjili rezultat u seriji na 2:3.

ŠAMPION USTAO IZ MRTVIH! Lejkersi propustili da NOKAUTIRAJU Ratnike! Niksi PREŽIVELI! (VIDEO)

Foto: Tanjug

Preživeo je šampion prvi nalet Lejkersa i ostao u trci za plasman u finale Zapadne konferencije.

Posle šoka i poraza na svom terenu, koji ih je koštao gubitka prednosti domaćeg parketa, mnogi su pomislili da će Lebron i ekipa već u petom meču izbaciti aktuelnog vladara NBA lige.

Ipak, to se nije desilo, pošto su Stef Kari i družina odoleli naletu "jezerdžija", koji će morati u narednim utakmicama da traže četvrti trijumf i plasman na megdan boljem iz duela Denver-Finiks, gde Jokićevi Nagetsi vode istim rezultatom kao u ovoj seriji.

Republika

Foto: Tanjug

 

Istina, treba reći da su Lejkersi u ovom duelu bili hendikepirani ranim izlaskom, uz Džejmsa, najboljim igračem Entonijem Dejvisom, koji je dobio jedan udarac u glavu, zbog čega je u kolicima napustio dvoranu "ratnika", uz strah da je došlo do potresa mozga.

Kevon Luni je nenamerno udario "Obrvu", međutim, udarac je bio toliko jak da je Dejvis momentalno napustio teren i preselio se među rezerve.

Najefikasniji u pobedničkom timu, prema očekivanju, bio je Stef Kari sa 27 poena i osam dodavanja, uz značajnu pomoć od strane Endrua Viginsa i Drejmonda Grina. Kanađanin je dodao fantastičnih 25 koševa, uz sedam uhvaćenih lopti i pet asistencija, dok je iskusni Grin ostvario dvocifren učinak sa 20 poena i 10 skokova. Geri Pejton (13 poena), Džordan Pul (11 poena) i Klej Tompson (10 poena) su ostvarili takođe dabl-dabl.

Foto: Tanjug

 

U timu Lejkersa, "Kralja" Džejmsa je skok delio od dvocifrenog učinka. Džejms je završio utakmicu sa 25 poena, Dejvis je blistao do povrede i dao 23 koša, uz devet uhvaćenih lopti, Ostin Rivs je ubacio 15 poena, dok su dvocifreni bili i D'Anđelo Rasel sa 15 i Denis Šruder sa 14 koševa.

Naredna utakmica igra se u noći između petka i subote, od četiri sata posle ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Preživeo je i Njujork, koji je savladao Majami sa 112:103 u "Medisonu" i smanjio rezultat u seriji takođe na 2:3.

Heroj trijumfa Niksa bio je Džejlen Branson, koji je, verovali ili ne, proveo svih 48 minuta u igri!

Meč je završio sa 38 koševa, uz devet skokova i sedam asistencija, pritom imao šut 12 od 22 iz igre, a ove cifre nijedan košarkaš Niksa u istoriji nije zabeležio u plej-ofu. Er Džej Beret je dodao 26 poena i sedam skokova, dok je Džulijus Rendl ubacio dva koša manje.

Džimi Batler je bio najefikasniji kod Majamija sa 19 poena, devet asistencija i sedam skokova. Bem Adebajo je postigao jedan koš manje, uz osam uhvaćenih lopti, Dankan Robinson je pridodao 17, a Maks Strus 14.

Serija se seli na Floridu, gde će Majami u noći između petka i subote pokušati da u šestoj utakmici dođe do plasmana u finale "istoka".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading