UHAPSITE TAVARESA! Partizane, biće treća sreća u Madridu

Autor:

Sport

09.05.2023

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo neće biti borba samo protiv centra Reala, ali ako se on zaustavi, a Panter bude predvodio juriš, crno-beli mogu do fajnal-fora Evrolige, smatra Nikola Lončar, bivši as oba kluba pred majstoricu Evrolige.

UHAPSITE TAVARESA! Partizane, biće treća sreća u Madridu

Foto: Starsport

Sad ili nikad, "kralj" mora pasti! Košarkaši Partizana čekali su osam godina da zaigraju Evroligu, a već u povratničkoj sezoni imaju priliku da odu na fajnal-for. Treću meč-loptu da savladaju Real i čekiraju vizu za Kaunas izabranici Željka Obradovića imaće večeras (21.00, Sport klub 1) u Madridu, na istom mestu koje su pokorili u prva dva meča četvrtfinalne serije.

Foto: Starsport

NA KORAK DO NOVOG SLAVLJA Košarkaši Partizana

Ovaj duel, posle dve propuštene prilike u Beogradu, neće nimalo ličiti na te susrete u prestonici Španije, smatra u razgovoru za Srpski telegraf Nikola Lončar, bivši as Partizana, ali i Reala, u koji otišao baš iz redova srpskog kluba. Naime, Valter Tavares je dostigao punu formu i bio je nezaustavljiv u Beogradu, dok, s druge strane, zbog ozbiljne povrede, neće igrati Gabrijel Dek, dok je Geršon Jabusele van tima posle suspenzije i rvačkog bacanja Dantea Egzuma tokom tuče kojom je okončan drugi susret. S druge strane, Kevin Panter je odležao kaznu, pa Žoc neće moći da računa samo na Aleksu Avramovića, koji je polomio ruku upravo posle duela s Tavaresom.


- Stvarno verujem da Partizan može da pobedi i izbaci Real, da i treći meč u Madridu bude treća sreća. To je jedino bitno, sve se svelo na jednu utakmicu, samo prolaz na fajnal-for se računa. Biće mnogo teže nego u prva dva meča u Madridu, sad se svi dobro znaju, a i Tavares je nadmoćan. Zato smatram da će prvi ključ prolaska dalje biti njegovo zaustavljanje ili bar da ga iskontrolišu jer do sada gotovo da nisu pronalazili rešenje za njega. Međutim, ovo nije duel Partizana s Tavaresom, već s Realom. Madriđani imaju dugačku klupu, pa će i zaustavljanje ostalih igrača biti ključ za uspeh - poručio je Lončar.

Foto: Starsport

VERUJE U CRNO-BELE Nikola Lončar

Prekaljeni as, osim u odbranu, uzda se i u napad crno-belih. Kao bonus u odnosu na beogradske mečeve vidi povratak Kevina Pantera, ali upozorava da ne sme da bude prevelik pritisak.


- Ne sme ništa da bude moranje, već da se igra hrabro, da se da sve od sebe, pa šta bude. Ako Panter pogodi prve šuteve, imaće veliko samopouzdanje i predvodiće juriš, a to olakšava mnogo ostalim momcima. Mora biti veliko poverenje u svaki šut i svaku akciju celog tima. Raduje me i forma Madara, igra odlično i u odbrani i u napadu. Stvarno verujem da ćemo svi slaviti večeras i da idemo Barseloni na megdan na fajnal-foru - kazao je Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading