SVE STAJE U 40 MINUTA: Partizan juri ISTORIJSKI PLASMAN na F4 - koje su prednosti, a koje mane Željkove MAŠINERIJE?

Autor: Stefan Acevski

Sport

08.05.2023

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači crno-belih ne mogu da dočekaju sredu i duel sa velikanom evropske košarke.

SVE STAJE U 40 MINUTA: Partizan juri ISTORIJSKI PLASMAN na F4 - koje su prednosti, a koje mane Željkove MAŠINERIJE?

Foto: Starsport

Panter i Lesor sa saigračima iz Partizana i trenerom Željkom Obradovićem

Košarkaši Partizana i Real Madrida odigraće u sredu, od 21 čas, peti meč četvrtfinalne serije Evrolige, nakon čega će biti poznato koja ekipa će na megdan Barseloni u polufinalu elitnog takmičenja.

Crno-beli su slavili u prva dva meča u Madridu, ali je u finišu drugog došlo do velike tuče, koja je uslovila suspenzije i znatno uticala na dalji tok ove serije. Madriđani su uspeli da se vrate, naprave dva brejka u Beogradu, tako da se sada sve rešava u prestonici Španije.

Jasno je da ekipu Željka Obradovića čeka pakao u Vizink centru, a na ruku im nikako ne ide tradicija Evrolige. Naime, u dosadašnjih 14 majstorica, svaku je pobedio domaći tim, što nesumnjivo pokazuje kakav značaj ima prednost publike i domaćeg terena u petoj utakmici.

Foto: Starsport

Željko Obradović je devet puta bio prvak Evrope

Takođe, jasno je da je Real, makar na terenu, iskusnija ekipa, koja je u sličnom sastavu osvojila Evroligu 2018. godine, a isto tako je i 2022. igrala finale u Beogradu, gde je doživela poraz od Anadolu Efesa. Serhio Ljulj, Rudi Fernandez, Fabijen Kozer, Adam Hanga, ali i ostali imaju veliko iskustvo igranja važnih mečeva, pa će tu ekipa iz Madrida tražiti svoju prednost.

Glavobolju za Obradovića predstavlja i teška povreda Alekse Avramovića, koji je slomio šaku u duelu sa Valterom Tavaresom, pa je gotovo izvesno završio sezonu.

Ipak, jasno je da i Partizan ima svoje prednosti. Pre svega, strateg crno-belih će na ovoj utakmici moći da računa na Kevina Pantera, koji je zbog suspenzije propustio prethodna dva okršaja.

I onima koji su do sada sumnjali postalo je jasno da je Panter glavni igrač "parnog valjka", neko ko može da "izmisli" poene kada drugima ne ide, pa je teško opisati rečima koliko će njegov povratak biti značajan za Partizan. 

Foto: Starsport

Kevin Panter i Matijas Lesor su dobili suspenzije Evrolige

Osim Pantera, u timu će biti i Matijas Lesor, koji je igrao i četvrti meč, a čiji će zadatak biti da što više zatvori Tavaresa, koji je u dosadašnjem delu serije prava enigma za beogradski klub. Sa druge strane, Madriđani ćeu ovoj utakmici biti značajno oslabljeni. Geršon Jabusele je zbog krvničkog napada na Dantea Egzuma završio sezonu, dok je Gabrijel Dek u finišu prošlog meča doživeo tešku povredu i zbog toga ga nećemo videti u petoj utakmici.

Ne treba ni napominjati koliku prednost crno-beli imaju na klupi, pošto na njoj sedi devetostruki prvak Evrope, koji je odigrao na desetine ovako bitnih mečeva u svojoj karijeri. Sa druge strane, Ćus Mateo igra najvažniju utakmicu svoje karijere, i pitanje je kako će snaći i da li će uspeti da odgovori na sve Željkove postavke za odlučujući meč.

Bilo kako bilo, sve se svodi na kraju na 40 minuta, a ekipa koja pokaže veću energiju, ali i smirenost u ključnim trenucima, će obezbediti plasman na F4 turnir.

Podsetimo, ovogodišnji fajnal-for se igra u Kaunasu. Polufinala su na programu 19. maja, dok se veliko finale igra 21. maja, u Žalgirio Areni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading