GORAN GRBOVIĆ O POVRATKU KAPITENA: Panter motor "parnog valjka"

Autor:

Sport

07.05.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kevin je glavni kohezivni faktor u timu. Ne samo zbog poena već i ljudskih kvaliteta, kaže bivši as uoči majstorice Real - Partizan.

GORAN GRBOVIĆ O POVRATKU KAPITENA: Panter motor "parnog valjka"

Foto: Starsport/Twitter/KK Partizan

Košarkaše Partizana u sredu u Madridu očekuje peta, odlučujuća, utakmica s Realom za plasman na fajnal-for Evrolige, u kojoj će biti jači za lidera Kevina Pantera, koji je odradio suspenziju. Povratak kapitena imaće ogroman uticaj na igru tima Željka Obradovića, koji je u odsustvu Amerikanca, nakon 2:0 u gostima, u Beogradu propustio priliku da počisti "kraljevski klub" iz plej-ofa (2:2 u seriji).

Podsetimo, Panter je u drugom meču u Viznik centru naseo na provokaciju domaćih posle koje je izbila tuča na parketu, a šuter iz Bronksa dobio je dva meča kazne.

- Vratimo se na pola lige, kada su govorili da nam Panter ne treba. On se pokazao kao lider. Ne samo zbog poena već i ponašanja i stvari koje sa sobom nosi kapitenska traka. Kod incidenta u Madridu su proradile emocije. Ponižavajuće je da nekoga onako udariš dok gubiš 15 razlike. On to nikada ne bi uradio da je obrnuta situacija. Panter je kohezivni faktor u svakom smislu te reči. Ne samo po igračkim već i ljudskim vrednostima. Igrači ginu jedni za druge, ako treba, i da se pobiju jedni za druge. Reakcija nije bila pametna, ali oni su tim, odrastali su zajedno tokom ove sezone. Partizan ide ka fajnal-foru, a šta će se desiti, videćemo. Rekao sam i pre ove serije da ni Real ni Partizan ne mogu da dobiju tri zaredom. Stiže umor, povrede, nedostatak igrača. Mislim da smo mentalno i fizički na višem nivou od njih. Spremni smo, nemamo šta da izgubimo, dok Real može mnogo da izgubi. Željko Obradović je mađioničar i tempirao im je formu baš za ovu završnicu. Podigao je Smailagića i još neke igrače. Sada su svi na 100 odsto - kaže Goran Grbović za portal Republika.rs.

Republika

Foto: Starsport

Kevin Panter

Nažalost, u međuvremenu su nastali novi problemi.

- Naš roster je takav kakav jeste i bilo koji igrač da nedostaje stvara problem. U poslednjem meču falio je Avramović. Bez obzira na poraz, bila je dobra košarka. Real je pokriven na svim pozicijama. Pobedili bismo na obe utakmice u Beogradu da su igrali Panter i Lesor igrali. Ako ništa drugo, šanse bi bile 70 odsto na našoj strani. Desilo se svašta, kazne, povrede i to je uticalo na ekipu. Ponosan sam na igrače. Što se pete utakmice tiče, dvaput smo ih dobili, pa zašto ne bismo i treći put. Kada to kažem, mislim na kompletnu energiju, povratak Pantera, opštu mobilizaciju. Rasterećeni smo, nemamo pritisak, oni su za mene uradili fantastičan posao, šta god da uradimo u sredu biću zadovoljan jer su igrači dali maksimum - zaključuje Grba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading