ŠOK U NBA LIGI: Smenjen trener NAJBOLJE ekipe u sezoni!

Autor:

Sport

05.05.2023

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispadanje u prvoj rundi mu je došlo glave.

ŠOK U NBA LIGI: Smenjen trener NAJBOLJE ekipe u sezoni!

Foto: Tanjug/AP

Majk Budenholzer i igrači Milvokija

Majk Budenholzer, doskorašnji trener Milvoki Baksa, neće ubuduće predvoditi ovaj tim, odluka je uprave franšize iz Viskonsina.

Milvoki je ove sezone završio na prvom mestu Istočne konferencije, ali je u nastup u doigravanju završio već u prvoj rundi, pošto je ekipa Majami Hita bila bolja, rezultatom 4:1.

Jasno je da je ovom porazu kumovala i povreda Janisa Adetokumba, jednog od najboljih igrača lige, koji je propustio dve utakmice u seriji, ali ni to nije sačuvalo posao Budenholzeru.

- Odluka da se napravi ova promena bila je veoma teška - rekao je generalni menadžer Baksa Džon Horst u četvrtak.

Foto: Tanjug/AP

Janis Adetokumbo, košarkaš Milvokija

Dodao je i da se zahvaljuje ovom treneru, koji je vodio ovu franšizu do prve titule posle 50 godina.


- Bad je pomogao da vodimo naš tim pet neverovatnih sezona, do prve titule Baksa u poslednjih 50 godina i doneo je eru trajnog uspeha. Zahvalni smo na kulturi pobede i vođstvu koje je Bad pomogao da se stvori u Milvokiju. 

Za kraj, ističe da se njegova ekipa okreće naporima koji ih čekaju u narednoj sezoni.

- Ovo je prilika za nas da se ponovo fokusiramo i obnovimo naše napore dok nastavljamo da gradimo put prema našoj sledećoj šampionskoj sezoni. Baksi su zabeležili najviše kombinovanih pobeda u regularnoj sezoni i plej-ofu od bilo kog tima tokom Badenholcerovog mandata i imali su najbolji rekord lige u regularnoj sezoni u tri od njegovih pet sezona. 

Podsetimo, Budenholzer je u karijeri, kao glavni trener, predvodio Atlanta Hokse i Milvoki Bakse. Najveći uspeh je napravio 2021. godine, kada je sa Milvokijem postao šampion NBA lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading