"KRALJ" SE NE ŠALI! Lebron PISAO ISTORIJU, Lejkersi ŽELE PRSTEN! MVP osetio MOĆ Džimija Batlera! (VIDEO)

Autor:

Sport

25.04.2023

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lejkersi i Majami stigli su do veoma važnih pobeda.

"KRALJ" SE NE ŠALI! Lebron PISAO ISTORIJU, Lejkersi ŽELE PRSTEN! MVP osetio MOĆ Džimija Batlera! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Lebron Džejms protiv Memfisa

Zanimljiva noć u NBA ligi je za nama.

Odigrane su dve utakmice plej-ofa i viđena su dva iznenađenja. Los Anđeles Lejkersi nastavili su sa fenomenalnim partijama i iznenađenjima, pa su tako stigli i do treće pobede protiv najboljeg tima regularnog dela takmičenja, Memfisa, ovog puta posle produžetka - 117:111.

Grizlije je uništio Lebron Džejms koji je postigao 22 poena, dodao 20 skokova i sedam asistencija za skoro 46 minuta na parketu i još jednom je pisao istoriju u dresu Lejkersa. Postao je Lebron i prvi igrač još od Šekila O'Nila iz 2004, koji je za Lejkerse ubacio bar 20 poena uz bar 20 skokova. 

 

 

Uz njega odličan je bio i Rivs sa 23 poena, dok je na drugoj strani bolji od ostalih bio Bejn sa 36 poena.

Pre ovog meča završen je duel između Majamija i Milvokija gde je nestvarni Džimi Batler bacio na kolena nekadašnjeg MVP-ja NBA lige, Janisa Adetokumba. Batler je postigao 56 poena za pobedu tima sa Floride rezultatom 119:114. Lopez je kod gostiju ubacio 36, a Adetokumbo je imao tripl-dabl sa 26 poena, 13 asistencija i deset skokova, ali leka za Batlera nije bilo i Majami je povećao prednost u seriji na 3:1.

Džimi Batler je na ovaj način ispisao nove stranice istorije. 

Tek trojica košarkaša uspela su da ubace više poena od Džimija Batlera u nekom plej-of meču. U pitanju su Majkl Džordan (protiv Boston Seltiksa 1986. godine) - 63, Eldžin Bejlor (takođe protiv Bostona 1962.) - 61 i Donovan Mičel (protiv Denvera 2020.) - 57.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džimi Batler

 

Batler je, takođe, tek 29. igrač u istoriji najjače lige kome je pošlo za rukom da u eliminacionoj fazi takmičenja ubaci 50+ koševa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading