LAVROV U NJUJORKU: Pozvao UN na pridržavanje principa nepristrasnosti

Autor:

Svet

25.04.2023

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lavrov je istakao da nije bilo napretka u sprovođenju dela sporazuma o izvozu ruskog žita.

LAVROV U NJUJORKU: Pozvao UN na pridržavanje principa nepristrasnosti

Foto: youtube.com

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, tokom sastanka sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom u Njujorku, pozvao je rukovodstvo svetske organizacije da se striktno pridržava principa nepristrasnosti, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo je navelo da je u fokusu razgovora bila situacija u Ukrajini.

Lavrov je još jednom detaljno opisao razloge tekuće krize, napredak i ciljeve ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, usmerene na otklanjanje pretnji nacionalnoj bezbednosti Rusije, preneo je TAŠ. 

Šef ruske diplomatije kritikovao je ponašanje zapadnih država koje koriste platformu UN za promovisanje politizovanih antiruskih inicijativa koje mogu, kako je rekao, samo da produže tekuću krizu, navodi se u saopštenju.

Lavrov je istakao da nije bilo napretka u sprovođenju dela sporazuma o izvozu ruskog žita.

Lavrov je napomenuo da se ukrajinsko žito izvozi preko crnomorskih luka na osnovu sporazuma iz Istanbula, koji je potpisan u julu prošle godine, ali da se sporazum o izvozu ruskih poljoprivrednih proizvoda i mineralnih đubriva, koji je tada takođe potpisan, ne sprovodi, saopštilo je rusko ministarstvo u ponedeljak. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading