ŠOK U NBA LIGI! MVP sezonu ZAVRŠIO pre nego što je BILO KO OČEKIVAO! (VIDEO)

Autor:

Sport

27.04.2023

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji dvostruki osvajač nagrade za najkorisnijeg igrača šampionata ispao je već na startu plej-ofa.

ŠOK U NBA LIGI! MVP sezonu ZAVRŠIO pre nego što je BILO KO OČEKIVAO! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Janis Adetokumbo

U noći između srede i četvrtka odigrana su četiri meča prve runde plej-ofa NBA lige i dve ekipe završile su takmičenje.

Njujork je na krilima Džejlena Bransona koji je ubacio 23 poena i imao po četiri skoka i asistencije uspeo da savlada Klivlend u gostima (106:95) te stigne do 4:1 u seriji i plasmana u polufinale Istoka. Kavalirsima nije pomogao raspoloženi Donovan Mičel koji je imao 28 poena, sedam skokova i pet asistencija, te je ovaj tim već završio sezonu.

I dok eliminacija Klivlenda na papiru nije toliko iznenađenje, kraj za Milvoki Bakse i Janisa Adetokumba svakako jeste! Prava drama viđena je na meču Milvokija i Majamija, najbolji igrač tima sa Floride, Džimi Batler, pogodio je nemoguć šut za produžetak, a posle dodatnih pet minuta igre bilo je 126:124 za "vrelinu" koja je prošla u polufinale Istoka i snage će odmeriti upravo sa pomenutim Njujorkom.

 

 

Džimi Batler još jednom je briljirao te je susret završio sa 42 poena, osam skokova i četiri asistencije i ubedljivo je najzaslužniji za to što je Majami ovu seriju rešio u svoju korist sa 4:1. Milvokiju nije pomogla ni brutalna partija Janisa Adetokumba koji je imao 38 poena i 20 skokova, te su Baksi doživeli šok, a Grk, koji je jedan od najboljih igrača lige, sezonu je završio pre nego što je očekivao.

Preostala dva meča takođe su bila veoma uzbudljiva! Memfis je, na krilima Bejna (33 poena, deset skokova, pet asistencija) i Moranta (31 poen, deset skokova i sedam asistencija) savladao Lejkerse u čijim redovima je najbolji bio Dejvis (31 poen, 19 skokova) rezultatom 116:99 i stigao na korak od plasmana dalje pošto sada u seriji vodi sa 3:2, dok je aktuelni šampion, Golden Stejt, upisao i treću vezanu pobedu protiv Sakramenta i preokrenuo u seriji, takođe na 3:2.

Sada je bilo 123:116, a istakli su se Stef Kari sa 31 poenom i Klej Tompson sa šest poena manje. Foks je bio najbolji kod Kingsa sa 24 postignuta poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading