PARTIZAN MOŽE DO ČUDA! Legenda crno-belih JASNA: Odmorni Lesor znači više od Deka!

Autor:

Sport

04.05.2023

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milenko Tepić izneo je svoja očekivanja pred četvrti meč plej-of serije Evrolige između tima Željka Obradovića i Reala iz Madrida.

PARTIZAN MOŽE DO ČUDA! Legenda crno-belih JASNA: Odmorni Lesor znači više od Deka!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana u četvrtak od 20.30 u beogradskoj Areni imaju novu meč loptu za plasman na fajnal-for Evrolige.

Crno-beli vode sa 2:1 u seriji protiv Reala iz Madrida i još jedna pobeda potrebna im je da stignu do završnog turnira.

Bivši igrač Partizana i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije izjavio je da je samopuzdanje crno-belih pred četvrtu utakmicu protiv Reala iz Madrida opravdano jer je, prema njegovom mišljenju, povratak Matijasa Lesora u tim Željka Obradovića mnogo bitniji nego onaj Gabrijela Deka u sastav "kraljevskog" kluba.

 - Povratak Lesora, pogotovo odmornog Lesora, koji nije igrao od četvrtka uveče, značiće mnogo više za Partizan nego povratak Deka, koji je nesumnjivo jako važan igrač, za Real. Način na koji Partizan igra u poslednje vreme, zaista daje veru i optimizam da u četvrtoj utakmici može da napravi, da ne kažem čudo, ali da pobedi Real i plasira se na fajnal-for. Verujem da je to malo ko očekivao na samom početku sezone. Partizan, gledajući objektivno rezultate i način igre u drugom delu sezone, to zaslužuje i verujem da će za to uspeti da se izbori na ovoj utakmici - rekao je Tepić za Mozzart Sport, pa dodao:

Republika

Foto: Starsport

Matijas Lesor

 

- Igrači Reala imaju samopouzdanja svakako. U nekoj meri je bilo poljuljano, jer nisu očekivali ono što se desilo u Madridu. Sve su to iskusni igrači, sa jednom od najvećih tradicija u celoj Evropi, najviše evroligaških titula... Celokupno iskustvo, igrača, kluba i organizacije ovako velikih utakmica postoji. Ne mislim da će oni povratiti neko veliko samopouzdanje ovom pobedom. Da, oni sada vide šansu da vrate seriju u Madrid, jer objektivno sledeća utakmica biće mnogo lakša za Partizan da dobije, nego eventualnu petu. Ni to nije nemoguće, već smo videli da Partizan može da slavi u Madridu. Lično verujem da Partizan ima veće šanse za pobedu u Areni, nego u Madridu i zato se nadam da do petog meča neće ni doći. Uprkos tome što je Real povratio deo samopouzdanja, ima i Partizan na čemu da bazira svoje samopouzdanje i veru da može da dobije večeras.

Osvrnuo se Tepić i na taktičke zamisli, te je prokomentarisao zonu 2-3 koju su Madriđani koristili u velikoj meri u trećoj utakmici i koja se pokazala kao efikasna.

 - Imao je Partizan problema sa tom vrstom odbrane, da nađe dobro rešenje. I dalje mislim da je Partizan odigrao jako dobru utakmicu, bio blizu pobede, žao mi je što do toga nije došlo, ali evo već u četvrtak sledeće odlične šanse da se zatvori serija s obzirom da će se Lesor vratiti. Nadam se da će rezultat biti bolji nego što je bio u utorak - zaključio je Milenko Tepić.

Utakmica između Partizana i Reala zakazana je za četvrtak od 20.30 u beogradskoj Areni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading