DŽOKERU SE SMEŠI HET-TRIK! Poznato kada će NBA liga OBJAVITI dobitnika MVP nagrade!

Autor:

Sport

30.04.2023

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji košarkaš Denvera Nikola Jokić dva puta uzastopno je dobijao ovo individualno priznanje.

DŽOKERU SE SMEŠI HET-TRIK! Poznato kada će NBA liga OBJAVITI dobitnika MVP nagrade!

Foto: Tanjug

Srpski centar je prošle i pretprošle sezone izabran za najkorisnijeg igrača ligaškog dela takmičenja, a po svemu sudeći, smeši mu se i het-trik kada je reč o ovoj nagradi.

Da igra u vrhunskoj formi, Jokić je potvrdio prethodne noći kada je sa Džamal Marejom predvodio Denver do prve pobede u drugoj rundi plej-ofa protiv Finiks Sansa, pa su Nagetsi poveli u polufinalnoj seriji "zapada" sa 1:0.

As "grumenja" je meč završio sa 24 poena, 19 skokova i pet asistencija, dok je najefikasniji akter susreta ubacio 34 koša.

U međuvremenu, NBA liga je objavila termin dodele MVP nagrade, otkrivši da će pobednik zvanično biti saopšten u noći između nedelje i ponedeljka od jedan čas iza ponoći.

 

 

Priznanje dobija najkorisniji košarkaš prvog dela sezone, a osim Nikole Jokića finalnoj rundi za prestižnu titulu našli su se prva zvezda Filadelfije Džoel Embid i Grk Janis Adetokunbo, najbolji igrač Milvoki Baksa.

Podsetimo, reprezentativac Srbije je prethodne sezone bio bolji od Embida, koji mu je najveći rival i ove sezone.

Inače, sledeća utakmica, druga u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije, između Denvera i Finiksa igra se u noći između ponedeljka i utorka od 4 časa ujutru po srednjeevropskom vremenu.

Drugi polufinalni par "zapada" čine Los Anđeles Lejkersi i pobednik duela Sakramento Kings - Golden Stejt Voriors. Trenuno je 3:3 u tom okršaju, jer je šampion izgubio prednost domaćeg parketa, a majstorica se igra večeras (21.30) u Kaliforniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading