ŠOK ZA ZVEZDU I PARTIZAN: Večiti IZVISILI, ABA liga donela BITNU odluku pred završnicu sezone!

Autor:

Sport

27.04.2023

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukovodstvo najjačeg takmičenja na Jadranu nije donelo dobre vesti za navijače beogradskih klubova.

ŠOK ZA ZVEZDU I PARTIZAN: Večiti IZVISILI, ABA liga donela BITNU odluku pred završnicu sezone!

Foto: Starsport

Luka Vildoza i Kevin Panter

Luka Božić, krilni košarkaš ekipe Zadra, proglašen je za MVP-a AdmiralBet ABA lige, odlučili su treneri, novinari, ali i navijači elitne košarkaške lige na Jadranu.

Odlični igrač Zadra završio je glasanje sa ukupno 79% glasova, ispred Fakunda Kampaca iz Crvene zvezde, koji je imao 12,3% i Matijasa Lesora iz Partizana, koji je glasanje završio sa 7,1% kombinovanih glasova. 

- Spomenimo da je Luka Božić bio najbolji u sva tri glasanja, u glasanjima trenera, novinara i navijača. Sezona 2022/23 bila je druga epizoda u Zadru za Luku Božića, koji je već igrao na Višnjiku u sezoni 2017/18 i 2018/19 i koja je označila njegov veliki povratak, nakon prethodne sezone, koju je proveo u Širokom u NLB ABA ligi 2. Ove sezone u proseku beleži 22 poena, 9,8 skokova, 6,4 asistencije i impresivni indeks od 32,6. U tradicionalnom glasanju AdmiralBet ABA lige za idealnu startnu petorku sezone i pojedinačne počasti, konačni rezultati glasanja kombinuju glasove glavnih trenera timova (85% ukupnih rezultata glasanja), glasovi navijača (5% od ukupnih rezultata glasanja) i glasovi košarkaških novinara iz ABA lige j.t.d. zemlje (10% od ukupnih rezultata glasanja) - navodi ABA liga.

Na taj način, Božić je zamenio na prestolu Nikolu Kalinića, koji je prošle godine u dresu Crvene zvezde osvojio ovo priznanje.

Podsetimo, u petak počinje i plej-of AdmiralBet ABA lige, a ekipa Zadra će se u četvrtfinalnoj seriji sastati upravo sa Zvezdom. Ostale parove čine Partizan-Studentski Centar, Cedevita-Olimpija-FMP odnosno Budućnost-Mega.

Četvrtfinalne serije se igraju na dve dobijene utakmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading