OGLASIO SE OBRADOVIĆEV ČOVEK OD POVERENJA! Pratiti Željka ZA NJEGA znači USPEH! On je NAJVEĆA PRETNJA Partizanu!

Autor:

Sport

25.04.2023

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Reala i Partizana sastaju se večeas u Madridu (20.45), u prvoj utakmici plej-ofa Top 8 faze Evrolige.

OGLASIO SE OBRADOVIĆEV ČOVEK OD POVERENJA! Pratiti Željka ZA NJEGA znači USPEH! On je NAJVEĆA PRETNJA Partizanu!

Foto: Starsport

Španski mediji daju veliku pažnju predstojećem duelu crno-belih sa Madriđanima, koje su nedavno deklasirali pred krcatom Arenom u Beogradu.

Legendarni pomoćnik trenera Partizana Željka Obradovića, Hozep Marija Iskijerdo je tokom prethodnih godina verni asistent najtrofejnijeg evropskog stručnjaka.

- Pratiti Željka znači uspeh - rekao je Iskijerdo u razgovoru za "El Mundo".

Partizan se pod njegovom palicom vratio u takmičenje, koje je osvojio 1992. godine, kada je Žoc prvi put pokorio Evropu krenuvši sa aktuelnim klubom od ligaškog dela tadašnjeg Kupa evropskih Šampiona iz Fuenlabrade (gde su crno-beli igrali kao domaćini), dok je legendu ispisao sa Huventudom i upravo Realom, kojeg je takođe vodio do zvanja najboljeg na Starom kontinentu.

- Pre neki dan smo igrali u Zadru, meč AdmiralBet ABA lige. Bilo je skoro tri ujutru i u autobusu od aerodroma do paviljona počeo je da gleda uživo NBA utakmicu. Bio sam iscrpljen, razmišljao sam o dolasku kući i spavanju - ispričao je anegdotu Hozep Marija Iskijerdo, večiti Željkov pomoćnik, nerazdvojni prijatelj više od 28 godina.

Republika

Foto: Starsport

 

Hozep govori o mitu, o strasti koja i dalje održava Obradovića u košarci, iako je osvojio sve.

- Kažem mu: "Željko, ti si mnogo srećniji i opušteniji". Ovo je njegov klub, njegov grad. On je sa porodicom, sa prijateljima. Ide u svoje restorane. Ide na kafu kod drugara.

Pošto je i Fenerbahče odveo do trona Evrope, kada je klub iz Istanbula postao prvi turski tim koji je osvojio Evroligu, Obradović je napravio jednogodišnju pauzu. Lebdeo je nad dilemom da li bi se zaista vratio na klupu, ali Partizanov poziv iz srca ga je naterao da se ponovo "aktivira".

- Putovao je oko sveta 30 godina. Stvarno je želeo da se vrati kući, a kada su se stekli svi uslovi... - kaže o "Žocu" njegova verna senka na klupi, koji mu se pridružio dok je srpski stručnjak radio u Istanbulu.

Foto: Starsport

 

Prva sezona nije bila laka. Partizan nije istrajao u svom cilju da osvoji Evrokup i izgubio je finale AdmiralBet ABA lige od večitog rivala Crvene zvezde.

Međutim, u tekućoj, posle višegodišnje pauze i povratka u Evroligu zbog odsustva ruskih timova, dolaska bivšeg igrača Barselone Dantea Eksuma, "eksplodiranja" Matijasa Lesora, vođstva Pantera i ekspanzije mladih košarkaša crno-belih, rezultati su zastrašujući.

O narednim mečevima sa Realom, Španac priznaje:

- Oni su rival koga nikada nisam želeo u plej-ofu. Od 16. decembra njegov rekord je 34 pobede u 40 utakmica. Svi smo se odlično družili, treneri, igrači, predsednik... Javnost je bila fundamentalna. Lepo je igrati ovde kod kuće. Svi smo shvatili da jedini način je bio da pratim Željka - iskreno će Iskijerdo, dodavši da je najveća opasnost u mečevima protiv Real Madrida - Valter Tavares:

- On je igrač koji najviše dominira u ofanzivi i defanzivi. Možda ne postiže 25, ali zahvaljujući njemu ostali su slobodni. Nazad on obeležava prostor i to uslovljava igru na takav način da morate veoma dobro da napadnete i iskoristite prostor da ne pobegnu.

ŽELJKO JE "LUD ZA KOŠARKOM"

- Kao osoba, on je isti kao i uvek. Kad smo kod košarke, on je isto strastven, "lud" za košarkom. Iznenađen sam energijom i strašću sa kojom nastavlja da živi sve - nastavlja Izki, koji prikuplja anegdote za Obradovića i dodaje:

- Prirodnom talentu koji je već imao, sada se pridružuje skupljenim iskustvima. Zato toliko puta predviđa šta će se dogoditi. Priča mi o utakmici koju smo igrali u Leonu, sa La Penjom 1993. godine. Neverovatno je da se seća tih mečeva... On "nije normalan" - smeje se Badalonac.

Foto: Starsport

 

Na kraju je večiti Željkov pomoćnik dodao:

- On dolazi u svoju kuću u Španiji svakog leta. Proveli smo mnogo sati tamo zajedno, jeli, pili, smejali se, pričali o košarci. Odnos je zasnovan na poštovanju i poverenju. On zna da ću dati sve za njega. i veoma sam zahvalan na tome kako se brine o meni, kako me voli. Sam sam u Beogradu, ne mogu ništa više da tražim - iskren je Hozep Marija Iskijerdo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading