NAJTEŽI TRENUCI U ŽIVOTU I KARIJERI: Trener Borca OTVORIO DUŠU posle HEROJSKE pobede!

Autor:

Sport

16.04.2023

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski stručnjak je bio vidno ponosan na svoje pulene.

NAJTEŽI TRENUCI U ŽIVOTU I KARIJERI: Trener Borca OTVORIO DUŠU posle HEROJSKE pobede!

Foto: Starsport

Dejan Mijatović

Košarkaši Borca iz Čačka savladali su Budućnost rezultatom 87:85 (21:22, 21:20, 28:24, 17:19) u Morači, u poslednjem kolu AdmiralBet ABA lige i na taj način su izbegli direktno ispadanje iz regionalnog takmičenja.

Iako su, nakon sramne pobede MZT-a u Skoplju, igrači Borca morali da pobede Budućnost u Podgorici, oni su to herojskim nastupom i izdejstovali i poslali Makedonce su drugu ligu.

Posle meča se oglasio i Dejan Mijatović, trener Čačana, koji ističe da su mu ovo najteži trenuci u životu i karijeri.

- Biću iskren, ovo su najteži trenuci u mom životu i karijeri. Sve zajedno poživljavam sa ekipom. To je, pre svega, jer sam Čačanin, a igrao sam u Borcu i bio trener i ranije. Svi znaju da je Čačak grad košarke, a baviti se ovim sportom velika je odgovornost i obaveza - rekao je Mijatović posle meča.

Dodao je i da njegovi igrači imali veliku obavezu i odgovornost pred meč u Morači.

Došli smo u Podgoricu da ostavimo srce na parketu. Imali smo veliku obavezu i odgovornost, zbog čega posebno čestitam momcima. Već sam rekao, poslednjih 40 minuta je naše i niko ne može da nam ih oduzme. Ponosno i dostojanstveno smo igrali svih 40 minuta, jer to zaslužuje klub koji postoji 78 godina - dodao je trener Borca.

Foto: Starsport

Dejan Mijatović, trener Borca

Istakao je da je ovo najvažnija pobeda za njegov tim.

Ovo je najvažnija pobeda za nas, naročito ako se ima u vidu da smo dovedeni pred jednog od najtežih protivnika. Budućnost je fenomenalna ekipa, koja će imati veliku ulogu u plej-ofu ABA lige. Ima izuzetan individualni kvalitet, odlične igrače na svim pozicijama - rekao je Mijatović.

Za kraj, dodao je da nema razloga za euforiju, jer njegov tim tek ček baraž meč za opstanak u AdmiralBet ABA ligi.

Nemamo razloga za euforiju, čeka nas baraž za opstanak u ABA ligi. Ali smo napravili prvi korak ka glavnom cilju. Znam koliko to znači mojim sugrađanima, ali i nama koji se bavimo košarkom - završio je Dejan Mijatović.

Borac će se u baražu sastati sa poraženim iz okršaja Krke i Heliosa, finalista Druge ABA lige. Taj meč je na programu u nedelju u 20:30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading