NESTVARAN PREOKRET U SKOPLJU: MZT savladao Cibonu, Borac na ivici ISPADANJA!

Autor:

Sport

14.04.2023

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim iz Makedonije je stigao do preko potrebne pobede.

NESTVARAN PREOKRET U SKOPLJU: MZT savladao Cibonu, Borac na ivici ISPADANJA!

Foto: MZT Skopje/Danail Petrović

Košarkaši MZT-a

Košarkaši MZT-a iz Skoplja zabeležili su trijumf u meču 26. kola AdmiralBet ABA lige, pošto su na svom terenu savladali zagrebačku Cibonu sa 87:74.

Računica pred duel poslednjeg kola je bila jasna. Makedonski tim je morao da dođe do pobede u ovom duelu, kako bi zadržao šanse za opstanak u ligi, a na kraju su to i učinili izabranici Gagija Nikolića, čime su pritisak prebacili na čačanski Borac.

Mučio se domaći tim sa oslabljenim gostom, kome ovaj duel ništa nije značio, a situacija je delovala jako loše po MZT na poluvremenu, kada je Cibona imala velikih +12 (53:41).

Ipak, u nastavku kao da je izašla neka skroz drugačija Cibona, nisu Hrvati uspevali da se povežu, što je MZT iskoristio, i u trećoj četvrtini stigao do nestvarnog preokreta, dobivši tu deonicu sa nestvarnih 30:5. U finišu meča su tu prednost samo održali i na kraju su uspeli da stignu do sedme pobede u ovoj sezoni takmičenja na Jadranu.

Domaćina je do pobede predvodio Majkl Kafi sa 19 poena i sedam asistencija, Aleksandar Bursać je ubacio 17, dok je Kionte Kuk stao na 15 postignutih poena. Na drugoj strani, najefikasniji u poraženoj ekipi su bili Aleksandar Aranitović i Krešimir Ljubičić sa po 13 poena.

Posle večerašnjeg duela, situacija na tabeli je dosta jasnija. Ukoliko Borac izgubi na gostovanju Budućnosti, Čačane ćemo dogodine gledati u ABA 2 ligi. Ako ipak srpski tim napravi iznenađenje, MZT naredne sezone neće biti deo elitnog društva.

Meč između Budućnosti i Borca je na programu u subotu u 19 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading