CRVENO-BELI HLADE ŠAMPANJAC! Zvezda dobila FENOMENALNE vesti, sezona u Evroligi NIJE PROPALA!

Autor:

Sport

14.04.2023

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moglo je bolje, ali ni ovo uopšte nije loše.

CRVENO-BELI HLADE ŠAMPANJAC! Zvezda dobila FENOMENALNE vesti, sezona u Evroligi NIJE PROPALA!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde pobedom su završili takmičenje u Evroligi za ovu sezonu.

Tim sa Malog Kalemegdana posle produžetka je savladao Fenerbahče rezultatom 91:89, a najbolji u četi Duška Ivanovića bili su Fakundo Kampaco sa 24 poena i Ognjen Dobrić koji je postigao dva poena manje.

Zvezda će sezonu završiti na desetom mestu sa skorom od po 17 pobeda i poraza. Deluje da je moglo daleko bolje, ali i kada se pogleda finansijski aspekt - crveno-beli uopšte nisu prošli loše.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

 

Deseto mesto u Evroligi donosi 410.526 evra, a svaka pobeda 37.500 evra. U krajnjem zbiru u celoj ovoj sezoni Zvezda je od učinka u Evroligi inkasirala 1.048.026 evra. Imaju crveno-beli za čime da žale, ali i ovaj saldo može biti zadovoljavajuć. Na sve ovo može da se doda i novac od prodaje ulaznica, a s obzirom na to da je Pionir gotovo uvek bio pun izvesno je da je Zvezda inkasirala dobru sumu i od navijača. Turbulencije su počele na startu sezone, počelo se sa jednom pobedom i šest poraza, tako da je u daljem toku tim sa Malog Kalemegdana imao učinak od 16 trijumfa i 11 neuspeha.

Kada se sve ovo sabere i oduzme može se reći da je Crvena zvezda dobila sjajne vesti kada je finansijski aspekt u pitanju, te da sezona u Evroligi nije propala jer je tim sa Malog Kalemegdana odlično zaradio.

Duško Ivanović, šef stručnog štaba Zvezde, takođe je delimično razočaran krajnjim ishodom jer smatra da njegovi igrači zaslužuju više.

- Mislim da moji igrači zaslužuju Top 8. Ali, okej, takav je sport. Večeras je bila sjajna atmosfera, sjajni su bili navijači i odlična i teška utakmica. Dobro je što smo na kraju pobedili - istakao je, između ostalog, na konferenciji za medije posle meča protiv Fenerbahčea Ivanović.

Podsetimo, navijači su i pored eliminacije u regularnoj fazi Evrolige dočekali košarkaše Zvezde kao heroje, a Fakundo Kampaco oduševio je sve kada je ispred Pionira okitio trubače.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading