IVANOVIĆ RAZOČARAN ZBOG ELIMINACIJE! Igrači su zaslužili Top 8!

Autor:

Sport

13.04.2023

22:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je pobedila Fenerbahče posle produžetka, ali ostala bez plasmana u četvrtfinale Evrolige.

IVANOVIĆ RAZOČARAN ZBOG ELIMINACIJE! Igrači su zaslužili Top 8!

Foto: Starsport

Razočaran je bio trener crveno-belih Duško Ivanović, jer je njegov tim ostvario čak 17 pobeda u Evroligi, ali ni to nije bilo dovoljno za plasman dalje.

- Posle ove sezone u Evroligi, malo sam tužan zbog igrača, zato što mislim da su zaslužili TOP 8. Ali, okej, to je sport. Večeras je atmosfera bila odlična, navijači još bolji, teška utakmica, dobro je da smo završili pobedom - rekao je Ivanović.

Šef struke Crvene zvezde je otkrio šta je najviše kumovalo "lošoj" sezoni.

- Ali, ja bih rekao, meni je žao igrača jer su pokazali da zaslužuju i zalaganjem i igrom, imali smo jedan mesec loše igre, loše igre, ali čini mi se da nas niko nije naigrao, sve što smo izgubili mi smo imali šanse da dobijemo, pa zbog toga ja kažem, da smo ušli u TOP 8, mislim da bismo imali realne šanse, teško bi bilo nekom da nas pobedi.

Foto: Starsport

 

Bivši šampion Evrope je peta ekipa koju je zaredom savladala, zahvaljujući koševima Kampaca koji je doneo dodatnih pet minuta.

- Ja sam rekao da nama nije ništa značila, za klasifikaciju, ali nama je svaka utakmica važna, jer u svakoj hoćemo da budemo bolji i svakog hoćemo da dobijemo. Mi smo još puno utakmica dobili na jednu loptu, ali to je ono što, nadamo se da će tako biti, što nam ostaju do kraja, da će biti klackalica i ta jedna lopta koja treba da odluči i to treba da bude iskustvo za nas.

Samo 60 sekundi proveo je Nemanja Nedović na parketu, a kapiten Branko Lazić opet nije bilo u ekipi. Ivanović naglašava da će oni konkurisati za takmičenje u AdmiralBet ABA ligi.

- Biće, imamo mi dosta vremena sad za to. Sad imamo samo AdmiralBet ABA ligu, imamo više vremena za treninge, da se skoncentrišemo na individualni i timski rad, da igrači koji nisu igrali putem treninga steknu formu i pomognu ekipi.

Republika

Foto: Starsport

 

Izostao je i Ben Bentil.

- Bolje, ali ne znam kad će da počne.

Utakmica sa turskim velikanom je protekla u trenerskom nadmudrivanju Ivanovića i Itudisa, za šta je iskusni stručnjak naglasio da su to razlozi zbog čega voli košarku.

- Bilo je, košarka i jeste neka vrsta nadmudrivanja, ali ovo je bilo dosta situacija gde je trebalo da se donese neka odluka, ali moram da kažem, ja uživam, jer ja stvarno volim košarku, a naročito ovaj ambijent i klub, tu sam kratko, ali uživam. To mi je baš ono, igrači svi uživaju, onda možemo lagano da idemo ka gore i da budemo bolji.

Trener ZVezde je na kraju priznao da je svaka utakmica Evrolige ove sezone za njega bila specifična.

- Znate šta, ja sa ovoliko iskustvo što imam, znate kako razmišljam, da svaka utakmica je jedinstvena istorija, nikad se neće ponoviti, može igrati protiv Fenera mnogo puta, ali ovakvu nikad više. U svakoj utakmici ima nešto posebno i teško je izdvojiti neku - istakao je Duško Ivanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading