RANJENA ZVEZDA GINE ZA PARTIZAN: Crveno-beli igraju za čast i večitog rivala

Autor:

Sport

29.03.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivanovićev tim pobedom nad Valensijom čuva promilske šanse za top osam Evrolige i direktno pomaže crno-belima da odu u četvrtfinale.

RANJENA ZVEZDA GINE ZA PARTIZAN: Crveno-beli igraju za čast i večitog rivala

Foto: Starsport

Fakundo Kampaco i Ognjen Dobrić

Za slamku spasa, za čast, slavu i večitog rivala! To su motivi košarkašima Crvene zvezde da večeras (19.00, Sport klub 1) savladaju Valensije u 31. kolu Evrolige. Šanse crveno-belih da se plasiraju u top osam izražene su u promilima jer su na 14. mestu sa 13 pobeda i 17 poraza, ali to ne znači da neće dati sve od sebe kako bi drugi put ove sezone savladali Špance, izjednačili se sa njima, a onda verovatno dostojanstveno završili sezonu na međunarodnoj sceni.

Međutim, četa Duška Ivanovića ima priliku da odigra za Partizan i ukoči mu i trećeg direktnog konkurenta za mesto koje vodi u četvrtfinale Evrolige. U slučaju slavlja Zvezde crno-belima bi znatno skočile šanse da na kraju budu ispred Španaca. Tim pre što su crveno-beli već učinili slično kada su savladali prvaka Evrope Efes, a onda i Baskoniju. Na takvu mogućnost se u razgovoru za naš portal osvrnuo donedavni as Zvezde Marko Simonović.

- Moji bivši saigrači sigurno razmišljaju kako da dobiju utakmicu. Dobra je stvar za našu košarku što bi na taj način pomogli Partizanu, ali ne verujem da oni gledaju na meč i iz tog ugla. Crno-beli imaju dobre šanse za top osam. Meni je samo žao što i Zvezda nije mogla da napravi bolji skor u takmičenju, ali Bože moj, idemo dalje jer nas očekuju jako važne utakmice. I dalje je prioritet osvajanje AdmiralBet ABA lige - rekao je Simonović.

Republika

Foto: Starsport

Marko Simonović

Ono što treneru Ivanoviću otežava posao je nepoznanica na koga će sve moći da računa i u kakvom stanju. U svlačionicu na Malom Kalemegdanu se uvukao virus i izbacio iz stroja nekoliko košarkaša, što je dodatni problem na već raniju povredu Branka Lazića i povredu zadnje lože Luke Vildoze koju je zadobio protiv Baskonije. Crveno-beli su zbog skraćene rotacije odložili meč 23. kola regionalne lige protiv Mornara, Valensiji će ipak morati na megdan, a Simonović veruje u podvig.

- Očekujem dobru i zanimljivu utakmicu i pobedu Zvezde. I pored svih nedaća i skraćenog rostera zbog povreda i virusa ima jednu od najboljih bekovskih linija u Evropi. Svi koji budu u sastavu mogu da igraju na visokom nivou, tako da verujem da će i oni koji inače imaju malu minutažu biti maksimalno motivisani - dodao je Simonović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading