KAMPACOV TANGO ZA POBEDU: Crveno-beli posle preokreta SRUŠILI Baskoniju!

Autor:

Sport

23.03.2023

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi trijumf izabranika Duška Ivanovića u Evroligi.

KAMPACOV TANGO ZA POBEDU: Crveno-beli posle preokreta SRUŠILI Baskoniju!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde su stigli do pobede u meču 30. kola Evrolige, pošto su na svom terenu savladali ekipu Baskonije sa 74:63.

Domaći tim je do pobede predvodio Nemanja Nedović sa 20 poena, Dobrić je dodao 11, a Martin 10. Ipak, igrač utakmice je Fakundo Kampaco, koji je ubacio svega tri poena, ali je imao i sedam asistencija. Ipak, o njegovoj defanzivnoj partiji će se dugo pričati, pošto je nadigrao sve svoje protivnike na bekovskim pozicijama.

Sa druge strane, Tompson je imao 15, dok je Giedraitis dodao 10 i to su bili jedini dvocifreni igrači španske ekipe.

Gosti su bolje ušli u meč, pa se već na startu stigli do 11:4. Crveno-beli su se postepeno vraćali, ali je nova serija gostiju rezultirala prednošću Baskonije od čak 12 razlike (37:25).

Od tog trenutka je domaći tim zaigrao mnogo bolju odbranu, nisu primili koš čak sedam minuta, pa su već do poluvremena preokrenuli rezultat i stigli do poena prednosti (39:38).

U istom ritmu su izabranici Duška Ivanovića nastavili i u drugom poluvremenu, a već sredinom treće deonice je razlika bila dvocifrena. Domaći tim je uspevao da sve do kraja održi prednost, i da za razliku od nekih prethodnih duela, gotovo rutinski privede meč kraju.

Posle ove pobede Crvena zvezda je na skoru 13-17, dok Baskonija ima učinak od po 15 pobeda i poraza.

Live blog

KK Crvena zvezda - KK Baskonija

74:63 (21:26, 18:12, 18:11, 17:14)

Tok meča:

Tok četvrte četvrtine:

Kraj meča, Crvena zvezda je savladala Baskoniju sa 74:63!

9. minut - Bez poena dugo na obe strane, a to prekida Luka Mitrović sjajnim zakucavanjem, Zvezda je na korak od pobede. Tajm-aut Penjaroja, domaćin je na +10.

7. minut - Nedović pogađa trojku preko ruke, ali Giedraitis sa druge strane smanjuje prednost. Faul na Mitroviću, imaće Zvezdin centar dva slobodna bacanja. Takođe, Penjaroja je dobio tehničku grešku, šansa za domaće da odu na dvocifrenu razliku.

6. minut - Novi koš plejmejkera Baskonije, samo je pet razlike. Ipak, Fakundo Kampaco pogađa trojku, što mu je prvi koš na meču, pa domaćin ide na +8.

4. minut - Darijus Tompson sjajno probija i polaže, tajm-aut Duška Ivanovića, Baskonija je na samo -7.

2. minut - Nedović je promašio dva slobodna bacanja, što je Tompson kaznio polaganjem. Ipak, iskupio se Nemanja, pa je trojkom ponovo doneo domaćinu dvocifrenu prednost.

Tok treće četvrtine:

Kraj treće četvrtine, Crvena zvezda vodi sa 57:49! Dobrić je najefikasniji sa 11, dok je Hasan Martin dodao jedan manje, ali je svakako najbolji košarkaš Crvene zvezde Fakundo Kampaco, koji i dalje nije postigao poen, ali ima pet asistencija. Sa druge strane, Kotsar je najbolji sa devet koševa.

8. minut - Serija trojki na obe strane. Prvo je Nedović bio precizan, ali su sa druge strane istom merom uzvratili Homes i Marinković. Dvojku je pogodio i Hasan Martin.

6. minut - Odlična akcija Baskonije posle TV tajm-auta, pogodio je Majk Kotsar, koji je zatim bio i polovičan sa linije za slobodna bacanja, pa su gosti na -7.

4. minut - Izabranici Duška Ivanovića i dalje igraju neverovatnu odbranu, Baskonija je postigla svega pet poena za 13 minuta. Bentil je pogodio trojku, Crvena zvezda ima ogromnih +10.

2. minut - Odličan start drugog poluvremena za Crvenu zvezdu, Nedović je pogodio dva slobodna bacanja, a zatim je koš dao i Ben Bentil, pa sada domaćin ima +5.

Tok druge četvrtine:

Kraj prvog poluvremena, Zvezda vodi 39:38! Crvena zvezda je uspela da zategne odbranu i da čak sedam minuta ne primi koš od španske ekipe. Najefikasniji je u domaćoj ekipi Ognjen Dobrić sa devet poena, dok je Bentil dodao dva manje. Sa druge strane, Giedraitis i Kotsar su sa šest poena najefikasniji.

Ono što navijače može da zabrine jeste to što je Luka Vildoza napustio teren sredinom druge deonice, a i dalje se nije vraćao na parket.

8. minut - Nestvarna serija Zvezde, predvođena Kampacom, koji je uništio sve protivničke bekove. Ukradena lopta, a zatim asistencija za zakucavanje Martina, a zatim i polaganje Dobrića, pa je domaćin na samo -1. Penjaroja je morao da pozove minut odmora.

6. minut - Sjajna odbrana Kampaca, koji je bukvalno "pojeo" Hajdegera. Vildoza krade loptu, a Bentil polaže u kontri za -8. Ipak, Luka Vildoza se u jednom trenutku uhvatio za zadnju ložu i otišao u svlačionicu, pa navijači mogu samo da se nadaju da nije obnovio povredu. Bentil pogađa posle skoka u napadu, samo je šest razlike.

4. minut - Imali su gosti i +12 nakon polaganja Vanje Marinkovića, ali je Crvena zvezda zaigrala boljom odbranom malo smirila goste. Ipak, crveno-beli su i dalje loši u napadu, a promašenim trojkama ne uspevaju da priđu na bliže od -10.

2. minut - Filip Petrušev započinje drugu četvrtinu poenima, ali sa druge strane uzvraća Raieste trojkom, a zatim i Inoh polaganjem, pa Španci ponovo imaju +8. Vanja Marinković nastavlja seriju gostiju, nakon promašenog zakucavanja Mitrovića, pa je sada +10.

Tok prve četvrtine:

 

Kraj prve četvrtine, Baskonija vodi 26:21! Majk Kotsar i Rokas Giedraitis predvode goste sa šest poena, dok je Ognjen Dobrić sa pet poena najefikasniji u domaćoj ekipi.

9. minut - Igra se koš za koš, što trenutno više odgovara Špancima. Homs je pogodio trojku, a za njim je i Giedraitis došao do dva poena posle slobodnih bacanja, pa gost ima najvećih +8.

7. minut - Posle tajm-auta pogađa Kocar, nakon dobre asistencije Hauarda. Sjajan napad Crvene zvezde, Dobrić pogađa trojku nakon dodavanja Mitrovića, ali sa druge strane Giedraitis iz kontre vraća na +7. Na teren je prvi put ušao i Nemanja Nedović.

5. minut - Pogađa Vildoza trojku, pa je probao još jednom u ritmu, ali je lopta izašla iz koša. Sa druge strane pogađa Darijus Tompson iz kontre, pa španski tim na prvi TV tajm-aut odlazi sa vođstvom od 13:7.

3. minut - Loš start Crvene zvezde, Baskonija postiže lake poene iz reketa, pa dolazi do ranog vođstva, uz četiri poena Meta Kostela. Sa druge strane, sve poene je za crveno-bele postigao Martin, posle asistencija Kampaca.

1. minut - Počeo je duel u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić". U startnoj postavi Zvezde su Kampaco, Vildoza, Lazarević, Bentil i Martin, dok će za Baskoniju startovati Tompson, Hauard, Giedraitis, Kostelo i Kocar.

UVOD

Košarkaši Crvene zvezde i Baskonije sastaju se večeras u Beogradu, od 19 časova, u meču 30. kola Evrolige.

Domaći tim u ovaj duel ulazi nakon serije neuspeha u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju u Evropi, a porazom od Barselone su ostali bez gotovo ikakvih šansi da se nađu među osam najboljih klubova Evrope.

Ipak, jasno je da će četa Duška Ivanovića pokušati da dođe do pobede pred svojim navijačima, čime bi sebi podigla samopuzdanje pred nastavak nadmetanja u AdmiralBet ABA ligi, gde Zvezda brani titulu osvojenu prošle sezone.

Osim za sebe, Crvena zvezda večeras igra i za Partizan. Naime, crno-beli imaju realne šanse da se nađu u doigravanju, a jedan od rivala im je upravo i španska Baskonija, pa će pobeda crveno-belih večeras dodatno povećati šanse da se izabranici Željka Obradovića plasiraju u Top 8.

Baskonija je u prošlom kolu Evrolige poražena u Tel Avivu od ekipe Makabija, ali je za vikend savladala Real u meču španske Endesa lige, pa je jasno da u Beograd, na jednu od najbitnijih utakmica sezone, dolaze sa velikim samopouzdanjem.

Posle 29 odigranih mečeva, Crvena zvezda ima skor od 12 pobeda i 17 poraza, dok je španski tim na 15 trijumfa, uz 14 neuspeha u Evroligi.

Podsetimo, u prvom duelu ova dva tima ove sezone, Baskonija je slavila sa 92:75 u utakmici trećeg kola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading