VELIKI UDARAC ZA JOKIĆA: Džoel Embid je MVP NBA lige!

Autor:

Sport

19.03.2023

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tako makar tvrdi legendarni trener.

VELIKI UDARAC ZA JOKIĆA: Džoel Embid je MVP NBA lige!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Dugo su Denver Nagetsi bili dominantni u ovoj sezoni NBA lige, a njihov skor, zajedno sa maestralnim partijama Nikole Jokića, omogućili su srpskom centru da dugo vremena bude prvi u trci za MVP nagradu najjače košarkaške lige sveta.

Ipak, nešto slabije partije Nagetsa u poslednje vreme proizvele su promene na listi, pa je sada primat preuzeo Džoel Embid, centar Fildelfije.

Da Embid treba da bude najkorisniji igrač regularnog dela potvrdio je i Rik Karlajl, trener Indijane, i nekadašnji NBA šampion sa Dalasom.

- Embid je u ovom trenurku verovatno MVP. Podigao je nivo svoje igre, a i njegova ekipa igra fantastično. Ne bih rekao da postoji igrač za kojeg je teže spremiti plan igre. Adetokumbo igra takođe fantastično, Nikola Jokić takođe. Međutim, protiv Embida je još teže igrati, ako je to uopšte moguće - rekao je Karlajl posle meča u kom je njegov tim poražen od 76ersa.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Džoel Embid

Embid je u tom meču ubacio 31 poen, a imao je i po sedam skokova i asistencija.

- Nama je ubacio 31 poen kao od šale. Jednostavno, toliko je dobar. Do sada nismo imali priliku da vidimo košarkaša takvih fizičkih predispozicija koji ima sličnu kombinaciju snage i veština - rekao je nekadašnji trener Dalasa.

Do kraja regularnog dela je ostalo još oko 20 dana, a biće zanimljivo da li će Jokić i treći put osvojiti nagradu koju definitivno zaslužuje, ili će liga popustiti pod pritiscima sa raznih strana i ipak dati nagradu centru Filadelfije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading