KOSOVO NIJE DRŽAVA, ZATO NISAM NIŠTA POTPISAO! Vučić poslao jasnu poruku: Uvek i na svakom mestu branim interese Srbije!

Autor: Republika

Vesti

19.03.2023

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije istakao je da našoj zemlji niko ništa ne može da nametne ako ništa nije potpisano.

KOSOVO NIJE DRŽAVA, ZATO NISAM NIŠTA POTPISAO! Vučić poslao jasnu poruku: Uvek i na svakom mestu branim interese Srbije!

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ nr

Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić je tokom obraćanja javnosti pročitao sve tačke aneksa koji je objavila i Evropska unija, ali je istakao da ništa nije potpisao.

- Niko ne može da nametne pravnu obavezu Republici Srbiji, koju Srbija nije prihvatila. Nisam ništa potpisao jer Kosovo nije država. Mi smo spremni da radimo na implementaciji iz mnogo razloga. I svima sam rekao da neću da potpišem i Aljbin Kurti to zna. Izborili smo se da ono što je dostignuto u dijalogu bude primenjeno. Cedićemo kao suvu drenovinu, nadam se da je moguće, a plašim se da će biti mnogo teže nego što mislim - istakao je predsednik Srbije i dodao:

- Ja moram da vodim računa o svemu, odbijao sam čak i glagolske imenice poput "prihvatanja", "odobravanja". Uvek smo mnogo više spremni da uradimo od onog ko je spreman čak i da potpiše. Dobro znam šta je to što radim i uvek i na svakom mestu branim interese Srbije. Mi želimo da živimo normalno sa Albancima, da putujemo normalno i jedni i drugi - poručio je predsednik Vučić.

Celo obraćanje predsednika Srbije možete da pratite u posebnoj vesti

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (78)

Loading
Janko

19.03.2023 11:41

Naravno da će čovek da brani ono što je naše,održi reč i zaštiti narod

Stefan

19.03.2023 11:41

Interesi srpskog naroda su uvek na prvom mestu pa sve ostalo.

Andrijana

19.03.2023 11:41

Kim je deo nase teritorije, to je nasa svetinja. I nas predsednik je ne da.

Laza

19.03.2023 11:42

Vučić samo brani interese svoje države i naravno da ništa neće potpisati što nije u interesu naroda.