MORAMO FORMIRATI ZSO! Posle velike pobede predsednika Vučića ovo je glavna vest u Prištini

Autor:

Vesti

19.03.2023

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon maratonskih pregovora u Ohridu predsednik Aleksandar Vučić izvojevao je pobedu za Srbiju, posle čega je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti zakukao u svom obraćanju.

MORAMO FORMIRATI ZSO! Posle velike pobede predsednika Vučića ovo je glavna vest u Prištini

Foto: Tanjug/AP

Upravo to je jutros glavna vest u albanskim medijima: Kurti mora da formira ZSO, upravo ono što je sinoć rekao i Vučić na konferenciji za novinare.

Kurti je konačno priznao da nema gde i da mora da formira Zajednicu srpskih opština koju je smislio lično predsednik Vučić, pritom se požalivši da srpski predsednik ni ovog puta nije hteo ništa da potpiše!

– Došli smo u Ohrid da potpišemo osnovni sporazum sa aneksom implementacije. Postigli smo javnu saglasnost o aneksu koji će voditi implementaciju osnovnog sporazuma – rekao je Kurti žaleći se da druga strana, “kao i na poslednjem sastanku u Briselu 27. februara, beži od potpisivanja, sada sa aneksom”.

Zatim je priznao da će formirati ZSO. Kurti je rekao da su njegovi prethodnici potpisali Asocijaciju i član 10 kaže da se sve mora primeniti.

Republika

Foto: printskrin

 

 

– To kaže da se hitno mora početi sa razgovorima i zalaganjem za adekvatan nivo samoupravljanja srpske zajednice. Ne poričem da su moji prethodnici potpisali sporazume 2013. i 2015. godine. To su dva od ukupno 39 sporazuma, a član 10. osnovnog sporazuma kaže da se svi moraju primeniti – rekao je Kurti i time potvrdio Vučićeve reči koji je u sinoćnjem obraćanju rekao da je apsolutni prioritet proteklih pregovora bila ZSO, što je od jutros i glavna vest u albanskim medijima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (30)

Loading
Jovana

19.03.2023 09:27

Tako je predsednice, nema predaje, a u ovoj "borbi" narod je uz Vas!

Ivan

19.03.2023 09:30

ZSO je trenutno najbitnija stvar za Srbiju i od toga se ne sme odustajati.

Ivan

19.03.2023 14:40

@Ivan - Formiranjem ZSO mi priznajemo Kosovo kao nezavisnu državu. Treba tražiti da s naša vlast,vojska i policija vrati na Kosovo.

Jasna

19.03.2023 09:33

Velika pobeda Srbije , pobeda Vučića .