NEDOPUSTIVO, BRUKA I SRAMOTA: Legendarni srpski sportista ŽESTOKO OSUDIO užasno ponašanje Lesora na večitom derbiju!

Autor:

Sport

15.03.2023

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrači u svakom trenutku moraju biti svesni da su uzor mladima, ocenio je naš proslavljeni as.

NEDOPUSTIVO, BRUKA I SRAMOTA: Legendarni srpski sportista ŽESTOKO OSUDIO užasno ponašanje Lesora na večitom derbiju!

Foto: Starsport

Centar Partizana Matijas Lesor tokom večitog derbija

Sramno ponašanje Matijasa Lesora bacilo je senku na trijumf Partizana nad Crvenom zvezdom (92:81), a incident po kome će večiti derbi ostati upamćen komentarisao je naš proslavljeni odbojkaš Andrija Gerić.

Republika

Foto: S.T./D.KADIĆ

Andrija Gerić

On je mišljenja da je gest francuskog centra nemoguće opravdati, te da profesionalni sportista mora ostati imun čak i na provokacije, ukoliko ih je bilo.

- Moj stav oko ovoga je da ozbiljan sportista poput Lesora nije tu zbog koševa nego nosi i odgovornost. Bez obzira šta se desilo, fizički napad nije deo sporta. On ne sme da reaguje tako, iako je u našem društvu to prihvatljivo. Ovome se staje na put tako što se igrač kazni. Tuča ne treba da bude deo predstave za gledaoce. Postoji način da se stane na put, samo je pitanje da li postoji želja. Ima mnogo sportista koji su pravi uzor javnosti. U sportu poput košarke postoje provokacije, štipkanja... Ne možete zbog toga nekog da udarate, morate da se ponašate po pravilima. Ponašanje igrača Partizana nije po pravilima i on mora da bude sankcionisan, bez obzira da li će ga kazniti klub ili liga. Sudija je neko ko treba da čuje provokacije ako su one postojale, ali su one deo sporta i zbog njih ne treba da bude tuče. Kad te neko provocira moraš da budeš iznad toga - naveo je Gerić gostujući u emisiji "Jutro" na "TV Prva", a potom se pozabavio eventualnom kaznom za asa crno-belih.

Ja nisam tu da određujem pravila i kazne, ali ako se neko dva puta kazni više se neće dešavati. Što se tiče sportista, oni moraju da budu svesni da su uzor i da je svaka reakcija na terenu uticajna na one koji gledaju - zaključio je Gerić, koji se po okončanju odbojkaške karijere posvetio sportskoj psihologiji.

Podsetimo da je "parni valjak" u ponedeljak uveče u Štark areni uspeo da nadoknadi minus od čak 20 koševa, a Francuz je bio jedan od junaka preokreta sa 27 poena i osam skokova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading