KATASTROFA ZA "ORLOVE": Srbija BRUTALNO OSLABLJENA u završnim borbama za Mundobasket

Autor:

Sport

20.02.2023

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetislav Pešić u nimalo zavidnoj situaciji.

KATASTROFA ZA "ORLOVE": Srbija BRUTALNO OSLABLJENA u završnim borbama za Mundobasket

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije će krajem februara odigrati poslednje utakmice kvalifikacija za Mundobasket. "Orlovi" će u petak gostovati Grčkoj, a potom će tri dana kasnije dočekati Veliku Britaniju.

Srbiji je za plasman na Svetsko prvenstvo dovoljna jedna pobeda u te dve utakmice.

Međutim, "orlovima" neće biti lako da je izvojevaju, pogotovo u Atini, pošto selektor Svetislav Pešić neće moći da računa na igrače iz Evrolige.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Svetislav Pešić

Popularni Kari je pre nekoliko dana objavio spisak sa 24 imena, ali od toga čak desetoricu neće imati na raspolaganju protiv "helena".

To su: Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz, Vasilije Micić, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Filip Petrušev i Uroš Trifunović.

Takođe, za sada nije poznato ni da li će tandem iz CSKA Nikola Milutinov - Dejan Davidovac moći da igra za Srbiju protiv Grka.

Prema tome, "orlove" će u Atini na parketu predvoditi Marko Jagodić-Kuridža, Stefan Jović i Dušan Ristić kao glavni aduti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading