LAKOVERNE SMUTNJE I BRATOUBILAČKI SUKOB KOJI SE REŽIRA: Oglasila se Crkvena opština Rožaje povodom freski i napada na sveštenika Radojevića

Autor:

Svet

20.02.2023

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apsurdno je i uzaludno danas dokazivati ono što su istorijski fakti. Mi argumentima ne možemo zlonamernim politikantima i trgovcima narodnih nesreća bilo šta dokazati, pa i o kao suza čistoj svetinji koju poradi svojih interesa danas blate, poručili iz Crkvene opštine Rožaje.

LAKOVERNE SMUTNJE I BRATOUBILAČKI SUKOB KOJI SE REŽIRA: Oglasila se Crkvena opština Rožaje povodom freski i napada na sveštenika Radojevića

Foto: YouTube/Printscreen

Iako je crkva u Rožajama oslikana uz podršku svih meštana pravoslavne vere, ali i Bošnjaka koji su i pomogli donacijama to nije sprečilo DPS da u javnost pusti kampanju usmerenu protiv SPC i sveštenika crkve Slobodana Radojevića. Tim povodom oglasila se i Crkvena opština Rožaje.

Dragi i poštovani sugrađani, kako ko o drugome sudi, tako o sebi svedoči, kaže se, između ostalog u reagovanju Crkvene opštine Rožaje, povodom još jednog ataka na SPC u Crnoj Gori, zbog navodnih ''freski mržnje'' u crkvi Ružici u Rožajama, prenose Novosti.

- Apsurdno je i uzaludno danas dokazivati ono što su istorijski fakti. Mi argumentima ne možemo zlonamernim politikantima i trgovcima narodnih nesreća bilo šta dokazati, pa i o kao suza čistoj svetinji koju poradi svojih interesa danas blate. Nije moralno da zamagljuju istine o zločinima i zločincima kojih smo svi bili žrtve, i Srbi i Muslimani, kako krajem XVII veka kada su Srbi pobijeni i svetinje razorene od Otomanske imperije, tako i 1948. kada je titoistička diktatura srušila prvo džamiju, pa crkvu Ružicu o čemu scene sa živopisa obnovljene crkve svedoče i opominju - kažu iz crkvenog odbora u Rožajama.

Iz Crkvene opštine konstatuju da će se sa ''malo dobre volje i zdravog razuma svi se složiti da među nama danas nema i ne sme biti posejano seme zla, da su nam mir i zajednica pretežniji od lakoverne smutnje i bratoubilačkog sukoba koji se režira poizdalje od ovog brdovitog Balkana i u interesu onih kojima smo i jedni i drugi, ali i treći koji u ime njih deluju, nebitni''.

- Naše komšije muslimane poštujemo tako kako poštujemo njihove stavove, osećanja, istine i verujemo da svetinju našeg odnosa čuvaju kao zenicu oka svoga, onako kako i mi činimo. Molimo se gospodu koji je zamku svake laži razorio i mir podario rodu ljudskom da nas ukoreni i utvrdi u međusobnoj ljubavi, ugasi svaku raspru i sve sablažnjive nesuglasice, a neprijatelje naše urazumi i privede istini i pravdi - kažu iz Crkvene opštine Rožaje, pišu Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading