PREDSEDNIK ZVEZDE NAKON OSVOJENOG KUPA: Sledeći su ABA i Superliga!

Autor:

Sport

19.02.2023

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Zasad smo osvojili jedan trofej, od tri zacrtana. To je neki naš plan, ali i ako ne uspemo, neće biti nikakva drama, rekao je prvi čovek kluba."

PREDSEDNIK ZVEZDE NAKON OSVOJENOG KUPA: Sledeći su ABA i Superliga!

Foto: Starsport

Najjači samo opstaju i nikad se ne predaju, a upravo su se time vodili košarkaši Crvene zvezde na Kupu Radivoja Koraća u Nišu! Crveno-beli su u subotu uveče savladali Megu (96:79) i po treći uzastopni put su podigli čuvenu Žućkovu levicu. Izabranici Duška Ivanovića borili su se kao lavovi i na kraju su uspeli da izađu na kraj sa svim problemima tokom takmičenja. Nisu poklekli ni u polufinalnom meču sa Partizanom (83:75), gde su u jednom trenutku gubili čak 18 poena, kao ni kada je trener crveno-belih morao da napusti teren.

Republika

Foto: Starsport

Slavlje košarkaša Crvene zvezde

Zbog svega toga, predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović istakao je u razgovoru za "Republiku" da je ponosan na svoj tim.

- Vrlo sam zadovoljan. Čestitam stručnom štabu, treneru i igračima. Nije bilo lako napraviti ovakav uspeh ako uzmemo u obzir šta se sve dešavalo pre i posle polufinala. Trebalo je sve to izdržati i pobediti. Sada nastavljamo dalje, očekuju nas mečevi u Evroligi, AdmiralBet ABA ligi i domaćem prvenstvu - poručio je Čović.

Crveno-beli su u Nišu podigli prvi pehar od moguća četiri ove sezone, ako se računa i Evroliga. Međutim, prvi čovek kluba je istakao da je cilj Zvezde da, pored Žućkove levice, podigne i trofej namenjen prvaku Jadranske lige i domaćeg prvenstva.

- Mi smo na početku sezone rekli da je naš cilj da osvojimo Kup, AdmiralBet ABA ligu i domaće prvenstvo, kao i da napravimo što bolji rezultat u Evroligi. Zasad smo osvojili jedan trofej, od tri zacrtana. To je neki naš plan, ali i ako ne uspemo, neće biti nikakva drama - rekao je Nebojša.

Argentinski košarkaš Fakundo Kampaco je na Kupu Koraća pokazao koliko znači Crvenoj zvezdi. Iskusni plejmejker će od 1. marta konačno moći da pomogne srpskom šampionu i u Evroligi, a Čović je istakao da je prema Fakundu napravljena velika nepravda.

Republika

Foto: Starsport

Nebojša Čović i Fakundo Kampaco

- Kampaco će nam veoma značiti u Evroligi. Prema njemu je napravljena velika nepravda. Očigledno da je pojedincima sve dozvoljeno, a mi smo tu izuzetak. Mi smo želeli da dovedemo još i Polonara, ali zbog cele situacije sa Evroligom nismo realizovali taj transfer - zaključio je Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading