POTRES U EVROLIGI: Velika zvezda OSUĐENA na dve godine zatvora!

Autor:

Sport

19.02.2023

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih stranaca u istoriji Admiral Bet ABA lige.

POTRES U EVROLIGI: Velika zvezda OSUĐENA na dve godine zatvora!

Foto: Starsport

Košarkaška lopta

Alen Anderson, bivši košarkaš Cibone, Makabija i Barselone, osuđen je na dve godine zatvora zbog višemilionske prevare sa zdravstvenim osiguranjem.

On nije jedini košarkaš koji je uhvaćen u ovoj prevari, pošto je osim njega uhapšen i Kejon Duling, koji je osuđen na dve i po godine zatvora.

Anderson je uhapšen još u oktobru 2021. jer je na prevaru zaradio 121.000 dolara i omogućio drugima da zarade 710.000 dolara, a osuđen je za podnošenje lažnih zahteva za beneficije za medicinske i stomatološke usluge koje nikada nisu pružene.

Foto: Twitter/Printscreen/Misslovechook1

Alan Anderson u dresu Cibone

Anderson je nekadašnja velika zvezda evropske košarke, a ljubitelji ovog sporta ga sigurno najviše pamte iz perioda kada je igrao za Cibonu, u sezoni 2008/09. Ostavio je toliko dubok trag u Zagrebu za samo godinu dana da ga i danas smatraju za jednog od najboljih stranaca u istoriji ovog kluba.

U Evropi je između ostalog igrao i za Virtus, a proveo je i po godinu dana u Makabiju i Barseloni, sa kojima je nastupao u Evroligi.

Nakon toga je kratko igrao u Kini, da bi se potom otisnuo u NBA ligu, gde je igrao dve godine za Šarlot, još dve sezone u Torontu i Bruklinu, da bi po jednu proveo i Vašingtonu i Los Anđele Klipersima.

Upravo je tu i završio karijeru 2017. godine.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading