AMERIKA SE DIVI NIKOLI: Jokić uradio NEMOGUĆE na utakmici sa Minesotom!

Autor:

Sport

08.02.2023

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski centar je ponovo zaludeo medije u Sjedinjenim Američkim Državama.

AMERIKA SE DIVI NIKOLI: Jokić uradio NEMOGUĆE na utakmici sa Minesotom!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Minesota Timbervulvse sa 146:114 u noćašnjoj utakmici NBA lige, čime su dodatno učvrstili svoju lidersku poziciju na tabeli Zapadne konferencije.

Nagetsi su veliku prednost napravili već u prvom poluvremenu, kada su imali i preko 30 poena razlike, pa smo do kraja utakmice videli samo odrađivanje posla, što je Majk Meloun iskoristio da malo odmori svoje najbolje igrače.

Po običaju, sjajan je bio Nikola Jokić, koji je napravio neverovatnu stvar na utakmici sa Minesotom. Naime, Jokić je uspeo da upiše tripl-dabl već na poluvremenu, pošto je u prvom delu igre imao 19 poena, uz deset skokova i asistencija.

Za ovaj uspeh mu je bilo potrebno samo 18 minuta, što je njegov drugi najbrži tripl-dabl u karijeri, nakon onog protiv Milvoki Baksa iz 2018. godine, kada mu je za ovakav uspeh trebalo 14 minuta i 33 sekunde.

Sada srpski centar drži prvi i treći najbrži tripl-dabl u istoriji NBA lige, a između njegova dva rezultata se ubacio samo još Džim Taker, kojem je za ovaj uspeh 1955. godine trebalo 17 minuta.

Jokić trenutno beleži dvocfiren učinak u sve tri glavne statističke kategorije, pa je jasno zašto je Srbin i ove godine najveći kandidat za MVP nagradu, koju je osvajao prethodne dve sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading