NEDOSTAJE MU JOŠ JEDNA ASISTENCIJA: Nikola Jokić na pragu da uradi NEZAMISLIVO!

Autor:

Sport

01.02.2023

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski centar je sve bliži sjajnom uspehu, koji je do sada pošao za rukom samo Raselu Vestbruku i Oskaru Robertsonu.

NEDOSTAJE MU JOŠ JEDNA ASISTENCIJA: Nikola Jokić na pragu da uradi NEZAMISLIVO!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić protiv Orlanda

Srpski centar Nikola Jokić je ove noći upisao još jedan trip-dabl u pobedi Denver Nagetsa, čime je upisao 16. ovakav učinak u ovoj sezoni.

Jokić trenutno beleži 25,1 poen, po čemu je 16. u ligi, 11,1 skok , po čemu je na petom mestu, odnosno 10 asistencija u proseku, po čemu je na trećoj poziciji u NBA ligi.

Trenutno, srpski centar beleži tripl-dabl u proseku, pa će ukoliko uspe da na ovaj način završi sezonu, postati tek drugi igrač kome će to poći za rukom, posle istorijske sezone Rasela Vestbruka.

Nikola trenutno ima 439 asistencija na 44 meča, pa mu treba još jedno dodavanje preko proseka od 10 po meču, kako bi upisao ovaj istorijski rezultat.

Ono što je još impresivnije je da Jokić iz igre šutira neverovatnih 70,4 posto prema statističkoj kategoriji TS% koja meri efikasnost jednog igrača i ubraja šut iz igre, za dva, iza tri, odnosno slobodna bacanja.

Oskar Robertson je prvi imao prosek tripl-dabl u sezoni, i to 1961/62, kada je imao u proseku 30,8 poena, 12,5 skokova i 11,4 asistencije, a posle njega je to pošlo za rukom samo Raselu Vestbruku u sezoni 2016/17, kada je beležio 31,6 poena, 10,7 skokova i 10,4 asistencije i na kraju zaradio MVP nagradu.

Jokić se nalazi jako blizu da ponovi rezultat ove dvojice, jedino su asistencije pod znakom pitanja, ali se čini da je Srbin na dobrom putu da dođe do neverovatnog uspeha i postane prvi centar u istoriji koji je ovo uradio.

Podsetimo, Denver Nagetsi su trenutno prvi na tabeli Zapadne konferencije, sa skorom od 35 pobeda i 16 poraza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading