NOVA UZURPACIJA SRPSKE ZEMLJE NA SEVERU KOSOVA I METOHIJE! Hitno se oglasio Petar Petković!

Autor:

Vesti

01.02.2023

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je o ovome obavestio i Miroslava Lajčaka.

NOVA UZURPACIJA SRPSKE ZEMLJE NA SEVERU KOSOVA I METOHIJE! Hitno se oglasio Petar Petković!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Od jutros se radi na proširenju seoskog puta uz upotrebu teške mehanizacije na putu koji vodi od magistralnog puta iz pravca Leposavića do zaseoka Zaselje u Lešku, i nadalje do vrha brda na kom je prema odluci Vlade Kosova izvršena nelegalna eksproprijacija zemljišta.

Tim povodom oglasio se direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković.

- Aljbin Kurti danas je sa teškom mehanizacijom i specijalnom policijom započeo nelegalne radove na srpskoj zemlji u opštini Leposavić, konkretno selima Dren i Lešak, koju je bespravno uzurpirao 16. januara nekakvom jednostranom odlukom o eksproprijaciji. 

U zaseoku Zaselje, jutros su Kurtijevi predstavnici započeli radove na proširenju puta koji od magistralnog puta vodi do vrha brda koje je nelegalnom ekproprijacijom obuhvaćeno.  

O ovoj novoj uzurpaciji srpske zemlje na severu Kosova i Metohije jutros sam direktno obavestio i sve međunarodne predstavnike, kao i lično posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka. 

Izneo sam jasan zahtev da međunarodni predstavnici zaustave nove jednostrane poteze Kurtija na severu i protivpravne radove u opštini Leposavić kojima se oduzima zemlja srpskih domaćina i planira rušenje čak i srpskog groblja, zarad izgradnje nove nelegalne policijske baze.

Odluku o nelegalnoj eksproprijaciji Priština je donela sa jasnom namerom Kurtija da izazove nove tenzije i krizu na terenu - navodi Petković u saopštenju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Pera

13.02.2023 12:31

Količina Kurtijevih laži je postala nemerljiva i jako mi je drago što imamo ovako čvrsto prijateljstvo s Kinom. Hvala na čestitki povodom Dana državnosti.