BRUTALNO POJAČANJE ZA PARTIZAN: Legenda Evrolige se nudi CRNO-BELIMA!

Autor:

Sport

24.01.2023

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo bi bio pravi šok za ekipu Željka Obradovića.

BRUTALNO POJAČANJE ZA PARTIZAN: Legenda Evrolige se nudi CRNO-BELIMA!

Foto: Starsport

Đorđije Jovanović sa saigračima iz Partizana

Malkom Dilejni i Erik Mekolum bili su gosti košarkaškog podkasta koji organizuje Donatas Urbonas, jedan od najboljih košarkaških novinara u Evropi.

Tokom razgovora pričali su o brojnim temama, a u centru pažnje je bila povezanost Malkoma Dilejnija i ekipe Partizana. Za početak, legendarni plej je pričao o daljim koracima u karijeri.

Dilejni je otkrio da planira povratak u Evropu i da je u pregovorima sa jednim timom, ali nije želeo da kaže o kom se timu radi.


- Moj agent dobija razne ponude, siguran sam, a u petak sam čak i razgovarao sa nekim. Ne mogu baš da otkrivam o kome se radi, ali smo imali fantastičan razgovor u petak i videćemo kako će se to odvijati, ako se odvije i da li je to zapravo ono što ja želim i ako se oni odluče da je bolje da uzmu nekog drugog da im pomogne ja se neću buniti. Ne želim da odem negde samo da bih bio superzvezda samo želim da se uklopim i pobeđujem. Uz to želim i da mi bude zabavno, jer poslednjih godina ništa nije bilo zabavno - rekao je Dilejni.

Foto: Euroleague.net

Malkom Dilejni u dresu Barselone

Urbonas se okrenuo Eriku Mekalumu koji je pred početak sezone rekao da bi bilo lepo da Malkolm Dilejni dođe u Partizan.

- Mislim da je potreban Partizanu i da bi se tamo sjajno uklopio jer je njegov odnos sa Kevin Panterom fantastičan još od Milana, a Partizan baš i nema plejmejkera i mnogi su zaboravili da je Malkolm pobednik i da uvek može da postigne koš pa ako mu date slobodnu, on će dati pravi pas i kreirati akciju i mislim da bi u Partizanu bio onakav kakvog volim da vidim – slobodan, opasan, u svom ritmu - rekao je Mekalum.

Na to se nadovezao Dilejni:

- Ja mrzim taj sprski sistem, taj stil treniranja... Zek i Kevin su moja mlađa braća, KP je u Milanu postao jako blizak meni i družimo se van košarke i Zek i on, baš su mi kao braća. To je jedan od timova čiji poziv bih prihvatio da su me pozvali ranije, bio bih spreman. Čak i u sredini koja mi možda ovako ne odgovara, sa njima bi mi bilo mnogo bolje. Volim kada imam tim uz sebe, kao što je Erik rekao, ubaci me u sistem kao Partizanov gde se ne očekuje previše od tima, a imate mnogo potencijala, tu ja blistam. Rekao sam to i Panteru, nedostaje im plejmejker samo to im treba, a u Evroligi ćete se mučiti bez pleja ma ko da vam igra na ostalim pozicijama. Već sam pričao o tome, pogotovo sa navijačima koji su me letos prizivali i rekao sam im ako me Partizan pozove doći ću. Nikada nisam igroa za tim sa takvim navijačima i malo me je bolelo kada se Zek i Kevin nisu vratili u Olimpiju. Mislio sam da smo izgradili tim koji će godinama biti zajedno pogotovo nakon Fajnal Fora, a i Kevin je igrao neverovatno pa mu je trener Mesina mnogo verovao i dokazao je da može da igra na najvišem nivou, a Zek je bio značajan za naš odlazak na F4 i pričao sam sa Kevinom pre nego što je došao u Partizan, pričao mi je da bi želeo da se vrati u Milano i baš kao sa Zekom, nije došlo do dogovora. To je njihova stvar, odlučili su da idu u Partizan, tim koji je veliki i ima bogatu istoriju - objasnio je Malkolm.

Autor podkasta Domantas Urbonas je rekao da ga iznenadilo što je Željko Obradović odlučio da nastavi da eksperimentiše i igrao bez pravog plejmejkera, iako veruje u Dantea Egzuma i smatra da ima dobru sezonu.

Podsetimo, posle 20 kola u Evroligi, Partizan ima skor od devet pobeda i dva više neuspeha, pa su trenutno 12. na tabeli elitnog takmičenja. Sledeći meč ih čeka u petak, kada će gostovati Crvenoj zvezdi u velikom derbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Armija PRAVIH navijaca

24.01.2023 20:25

Ajde ZOC ,POJACAJ roster. TAKVI su nam igraci potrebni. Zato na strani gubimo.