LAZARU JE JEZIVA DIJAGNOZA PREKINULA SREĆNO DETINJSTVO: Dečak (14) se sada bori za život, a pomoć za njega traže i drugari iz klupe - pročitajte šta poručuju (FOTO)

Autor:

Vesti

24.01.2023

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nažalost, Lazaru Živanoviću je dijagnostikovan tumor na mozgu i sada mu je potrebno lečenje u inostranstvu.

LAZARU JE JEZIVA DIJAGNOZA PREKINULA SREĆNO DETINJSTVO: Dečak (14) se sada bori za život, a pomoć za njega traže i drugari iz klupe - pročitajte šta poručuju (FOTO)

Foto: printscreen/Budi human

Lazar Živanović

Četrnaestogodišnji Lazar Živanović do jula meseca 2022. godine živeo je uobičajenim životom jednog dečaka, trenirao košarku i plivanje i uživao u druženju sa vršnjacima. Imao je snove i planove, a onda je srećno detinjstvo ovog dečaka bez prethodnih zdravstvenih problema iznenada prekinula strašna dijagnoza.

Nažalost, Lazaru je dijagnostikovan tumor na mozgu, a već 15. jula operisan je na neurohirurškoj klinici u Beogradu.

Tumor je prouzrokovao slabost desne ruke i noge, koja je i pored svakodnevne fizikalne terapije i dalje prisutna. Podvrgnut je standardnom protokolu lečenja na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije gde je primao radio i hemioterapiju. Ovim su opcije za lečenje u našoj zemlji iscrpljene.

S obzirom na težinu dijagnoze neophodno je da Lazar što pre nastavi lečenje na klinici u inostranstvu gde se predlaže još jedna hirurška intervencija i primena personalizovanih terapija inovativnim lekovima i vakcinama.

Porodica je do sada uspešno plaćala troškove lečenja u Srbiji i inostranstvu, i uprkos svemu nastavljaju borbu svakim danom još odlučniji da Lazar dođe do konačnog izlečenja, ali im je zato potrebna pomoć u ovoj nemilosrdnoj borbi.

Foto: printscreen/Budi human

Lazar Živanović

Kako bi pomogli svom drugaru iz klupe, učenici iz osnovne škole u Kotežu pozvali su sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu Lazaru u njegovoj životnoj borbi.

- Našem učeniku i drugaru je hitno potrebna pomoč svih nas da prikupimo sredstva za njegovo dalje lečenje i operaciju u inostranatvu jer je u našoj zemlji sve zdravstvene institucije prošao. Radi se o tumoru na mozgu, i mi moramo da mu pomognemo da se vrati u svakodnevno život i živi normalnim životom dečaka od 14 godina. Vreme je ključno, a nas je mnogo! - poručili su školarci koji su snimili i pesmu u znak podrške njihovom Lakiju.

Lazaru su sredstva potrebna za operaciju, terapije, lekove, laboratorijske analize, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading