HOĆE LI BITI AMNESTIJE ZA ZVEZDU? Evroliga stavila tačku na SLUČAJ KAMPACO!

Autor:

Sport

17.01.2023

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gotova saga oko Argentinca - sada je sve jasno.

HOĆE LI BITI AMNESTIJE ZA ZVEZDU? Evroliga stavila tačku na SLUČAJ KAMPACO!

Foto: Starsport

Fakundo Kampaco

Evroliga neće preinačiti svoju odluku kojom je Crvenoj zvezdi zabranjena registracija novih košarkaša, otkrio je izvršni direktor takmičenja Maršal Glikman u intervjuu za "Basketnews".

Ovo znači da "amnestije" za crveno-bele neće biti, odnosno da Argentinac Fakundo Kampaco neće moći da zaigra za klub sa Malog Kalemegdana u eliti pre marta meseca.

- Imamo i nezavisno telo koje se zove Komisija za kontrolu upravljanja (Management Control Commission, MCC) koje je obavilo opširnu istragu. Ne želim da ulazim u detalje, ali mi nismo bili uključeni. Oni su nezavisni. Zaista nezavisni. To je tim od tri advokata koji nemaju nikakve repove i ništa direktno sa košarkom. Dakle, oni su zaključili da klub nije bio spreman da dostavi neke neophodne informacije. U međuvremenu su mogli da registruju neke igrače koje inače ne bi mogli, tako da su potencijalno stekli takmičarsku prednost koju u suprotnom ne bi imali - rekao je Glikman, a zatim je dodao:

- Ta reč, amnestija. Jedinu vlast koju ja kao izvršni direktor imam je da nekog amnestiram. A amnestija znači da si učinio da cela stvar nestane kao da se nije desila. To znači.

Glikman upravo tako nešto nije želeo da dopusti.

Nije to bilo pitanje ’da li Kampaco može da igra ili ne’. Nema to veze sa Kampacom. Morali smo da sačuvamo integritet sistema, radili smo tačno ono što je od nas tražila Komisija za kontrolu upravljanja. Tako da sam smatra da nije prikladno da se sada izvršni direktor umeša i promeni nešto na čemu se radilo već neko vreme - apostrofirao je funkcioner Evrolige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading