ĐORDI SE POPIŠMANIO U PENZIJI: Pitali su Bertomeua o Večitima i Evroligi, njegov odgovor RAZBESNEO je delije i grobare!

Autor:

Sport

17.01.2023

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se doskorašnji funkcioner elitnog takmičenja.

ĐORDI SE POPIŠMANIO U PENZIJI: Pitali su Bertomeua o Večitima i Evroligi, njegov odgovor RAZBESNEO je delije i grobare!

Foto: Starsport

Đordi Bertomeu

Bivši predsednik Evrolige Đordi Bertomeu otkrio je da je planirao da obezbedi A licence Crvenoj zvezdi i Partizanu, a postavlja se pitanje zašto to nije učinio tokom više od dve decenije koliko je rukovodio elitnim takmičenjem.

Srbija je uvek bila država koja se razlikovala od onih kojima smo davali dugoročne licence. U Španiji, Nemačkoj, Turskoj ili Rusiji, pojedini timovi su godinama jasno dominirali nacionalnim ligama. Zato je imalo smisla uručiti im višegodišnje članstvo. Kada su pitanju Srbija, kao i Jadranska liga, drugačija je situacija. U jednom periodu je Cibona bila veoma snažna, pa Partizan i Crvena zvezda, tu je bila i Budućnost... Nije bilo tima koji jasno dominira, kao što to recimo rade Panatinaikos i Olimpijakos u Grčkoj, Barselona i Real Madrid u Španiji ili CSKA u Rusiji. Zbog toga nsimo mogli da se odlučimo za jedan put - naveo je Bertomeu za "Mozzartsport", a potom je dodao da je imao plan da Večiti rivali dobiju dugogodišnje licence.

Republika

Foto: Starsport

Duel Nedovića i Smailagića na Večitom derbiju

Bilo mi je u planu. Zajedno sa brojnim drugim stvarima. Bez sumnje. Evroliga mora više da radi sa timovima, ali mnogo stvari je bilo u mojim planovima... Hajde da pričamo o berlinskoj Albi. Bila je u mojim idejama i dobila je vajld kartu za dve godine. To je proces. Asvel i Bajern su bili u takođe bili u mojim zamislima za budućnost, pa su pre dobijanja dugoročnih licenci dobili vajld karte na dve godine. To je proces i planirao sam da kroz isti prođu Crvena zvezda i Partizan - istakao je Bertomeu.

Podsetimo da je Đordija na mestu prvog čoveka Evrolige prošlog septembra zamenio naš proslavljeni košarkaš Dejan Bodiroga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading